VIDEO Unikátne zábery: Mesto duchov Pripjať

NETKY.SK • 1 December 2014, 17:24 • 2 min
VIDEO Unikátne zábery: Mesto duchov Pripjať

PRIPJAŤ – Výbuch atómovej elektrárne Černobyľ spôsobil, že mesto Pripjať vyzerá ako z hororových filmov. Vďaka najmodernejším technológiám ho teraz môžeme vidieť ako nikdy predtým.

slovakia

left justify in out

Za pomoci dronov sa dajú natočiť neuveriteľné veci. Tieto malé vecičky sa dostanú aj na neprístupné miesta. Napríklad aj do mesta Pripjať.

 

Video zverejnil nezávislý filmár Danny Cooke, pre ktorého bola návšteva Černobyľu jedným z najsilnejších zážitkov jeho života.

 

 

Postcards from Pripyat, Chernobyl from Danny Cooke on Vimeo.

 

 

Mesto Pripjat bolo budované od roku a leta 1970 ako sídlo pre približne 50 000 obyvateľov a zamestnancov, ktorí pracovali v jadrovej elektrárni Černobyľ . Zóna je dnes chránená vojakmi, pretože po havárii sa tam začalo rabovať, aby zabránili rabovaniu, celú zónu zabezpečili. V dnešnej dobe je to chránená oblasť. Všetky dvere sú otvorené, aby sa znížilo riziko pre návštevníkov. Mesto je stále zamorené, predovšetkým céziom a bude musieť uplynúť najmenej 150 rokov od havárie, pokiaľ rádioaktivita klesne na úroveň, ktorá neškodí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies