VIDEO Umelec používa namiesto plátna nahé telá: Vytvára na nich fascinujúce svetelné obrazce

NETKY.SK • 26 Jún 2017, 13:42 • 2 min
VIDEO Umelec používa namiesto plátna nahé telá: Vytvára na nich fascinujúce svetelné obrazce

Paul Roustan sa venuje špecifickému druhu umenia, takzvanému UV bodypaintingu.

slovakia

left justify in out

Kalifornský umelec svojich modelov najskôr pomaľuje svetielkujúcimi farbami a následne ich v tmavej komore osvetli UV svetlom. To na telách rozžiari zaujímavé diela. Nakoľko pracuje s jednotlivými proporciami tiel, ale aj pohybmi ide o mimoriadne svetelné divadlo.

 

Paul maľuje zásadne na úplne nahé telá. Inak by svetelná hra nevynikla. Detaily však ostávajú skryté pod vzormi vytvorenými fluorescenčnými farbami. „Povedal by som, že bodypainting pre mňa ani tak nie je vášňou, ako posadnutosťou,“ uviedol autor. „Som nedočkavý tvorca, takže si užívam, že môžem celé umelecké dielo vytvoriť behom jedného dňa. Väčšinou mám tak 3 hodiny na maľovanie a jednu až dve na fotenie,“ opísal proces tvorby.

 

„Maľujem všetky tvary, výšky, pohlavia a etnika. Je zaujímavé, koľko sa toho o bodypaintingu narozpráva len kvôli nahote. Ale v tomto prípade ľudské telo skrátka nahradzuje plátno,“ upresnil Paul.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies