VIDEO Ukrajinská polícia vyšetruje útok na Rómov v Kyjeve: Najprv ho spochybňovala

NETKY.SK • 28 Apríl 2018, 16:49 • 2 min
VIDEO Ukrajinská polícia vyšetruje útok na Rómov v Kyjeve: Najprv ho spochybňovala

KYJEV - Ukrajinská polícia začala s týždňovým oneskorením vyšetrovať útok skupiny militantných krajných pravičiarov na Rómov v ukrajinskej metropole Kyjev, o ktorom najskôr tvrdila, že nijako nevybočoval z právneho rámca.

slovakia

left justify in out

V noci z piatka na sobotu minulého týždňa zaútočila skupina približne desiatich členov krajne pravicového zoskupenia C14 na Rómov, ktorí táborili v prírode na kopci Lysa Hora v Kyjeve. Útočníci hádzali na rómskych mužov, ženy aj deti kamene a striekali na nich slzný plyn.

Jeden z príslušníkov C14 Serhij Mazur zverejnil vzápätí na Facebooku fotografiu, na ktorej ďalší člen organizácie stojí pri horiacom rómskom stane. Šéf kyjevskej polície Andrij Kryščenko v prvej reakcii na túto fotografiu vyhlásil, že útočníci podpálili "iba smetie", a že žiadne rómske organizácie mu nehlásili nijaké narušenie verejného poriadku, takže nie je čo vyšetrovať.
 

Polícia sa zobudila až po tom, ako sa na sociálnych sieťach objavilo 40-sekundové video, ktoré dokumentuje, s akou brutalitou krajní pravičiari na Rómov útočili. Kyjevská polícia uznala, že toto video je už dostatočným dôvodom na začatie vyšetrovania, píše webstránka Slobodnej Európy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona