VIDEO Ukrajina zverejnila nahrávky, na ktorých Francúz diskutuje o 15 útokoch!

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 08:50 • 2 min
VIDEO Ukrajina zverejnila nahrávky, na ktorých Francúz diskutuje o 15 útokoch!

MOSKVA/KYJEV - Ukrajinská bezpečnostná služba (SBU) zverejnila dnes zvukové nahrávky údajných rozhovorov ukrajinského občana s Francúzom, ktorého koncom mája zadržali na Ukrajine s arzenálom zbraní a trhavín. Muži na nahrávkach diskutujú o plánoch uskutočniť vo Francúzsku teroristické útoky, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Nahrávky dnes SBU zverejnila na portáli YouTube, ale neuviedla, ako ich získala. Francúz, ktorého ukrajinské úrady identifikovali menom Muto, na nich v diskusii vedenej v angličtine hovorí: "Mojím cieľom je vykonať také operácie, ktoré sa dotknú všetkých Francúzov."

 

 

Doposiaľ neznámy Ukrajinec poznamenal, že Francúz teda zrejme zháňa množstvo munície, aby v Paríži spôsobil veľký rozruch. Francúz však odpovedal, že chce zaútočiť na daňový úrad, a Ukrajinca uisťoval, že útok vykoná v noci, keď v budove nebudú žiadni ľudia. Dodal ešte, že do operácií, ktoré pripravoval, bolo zapojených približne desať ľudí.

Akciu, ktorej cieľom bolo Francúza zadržať a usvedčiť, pripravovala SBU už od vlaňajšieho decembra. Počas operatívnej akcie bolo občanovi Francúzska odovzdaných päť útočných pušiek typu Kalašnikov, dve riadené protitankové rakety, 125 kilogramov TNT a sto detonátorov. Celý arzenál bol zhabaný po Francúzovom zadržaní na hraniciach Ukrajiny s Poľskom.

 

 

SBU následne vyhlásila, že podozrivý plánoval "teroristické útoky" počas majstrovstiev Európy vo futbale, ktoré sa vo Francúzsku začínajú už tento piatok 10. júna. Francúzski vyšetrovatelia však túto informáciu ani nie o deň neskôr spochybnili, pričom tvrdili, že zadržaný 25-ročný muž pravdepodobne nie je členom militantnej skupiny, ale pašerákom zbraní.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies