VIDEO Ugandská opatrovateľka dostala za týranie batoľaťa štyri roky

NETKY.SK • 15 December 2014, 13:28 • 2 min
VIDEO Ugandská opatrovateľka dostala za týranie batoľaťa štyri roky

KAMPALA - Ugandskú opatrovateľku, ktorá brutálne zbila batoľa, odsúdili dnes na štyri roky väzenia, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Jolly Tumuhirweová (22) bola koncom novembra tajne nahraná na videokameru, ktorú vo svojom dome neďaleko metropoly Kampala nainštaloval otec 18-mesačnej Arnelly Kamanziovej. Na zázname je vidieť, ako ju opatrovateľka bije, kope a stúpa po nej.

 

Videozáznam videli státisíce ľudí na sociálnych sieťach a prinútil úrady k rozhodnutiu, že ktokoľvek sa bude uchádzať o prácu opatrovateľky, bude preverený políciou.

 

 

Opatrovateľka sa minulý týždeň k činu priznala. Na svoju obhajobu uviedla, že dostala bitku od matky dievčatka a to ju motivovalo.
 

Matka batoľaťa Angella Kamanziová obvinenie odmietla. Na súde sa rozplakala, keď jej manžel Eric Kamanzi novinárom oznámil, že verdikt akceptujú.

 

"Musíme sa vyrovnať s tým, čo sa stalo nášmu dieťaťu. Verdikt by mal slúžiť ako odkaz ďalším opatrovateľkám, aby netýrali deti," povedal Kamanzi.

 

Obhajca odsúdenej Ladislaus Rwakafuuzi podľa agentúry AP označil trest za primeraný, voči verdiktu sa neplánuje odvolať. Konštatoval, že súd "prehovoril za mnohých Uganďanov".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies