VIDEO Úchvatné! Chodec na lane sa prešiel ponad idúci vlak

NETKY.SK • 1 December 2017, 08:55 • 2 min
VIDEO Úchvatné! Chodec na lane sa prešiel ponad idúci vlak

Keď tridsaťročný Caio Afeto z brazílského štátu Espírito Santo narazil na útesy, medzi ktorými vedie železničná trať, napadla ho šialená myšlienka prejsť z jednej strany na druhú, zatiaľčo pod ním prejde vlak. Brazílčan venujúci sa chôdzi na pružnom lane (slacklin) ju nakoniec zrealizoval a vznikli tak úchvatné zábery.

slovakia

left justify in out

Obdivuhodný výkon predviedol neďaleko mesta João Neiva v priebehu septembra, zábery však zverejnili až pred niekoľkými dňami, píše server novinky.cz.

 

"Napadlo ma to potom, čo som naďabil na fotku, ktorú tam niekto vyfotil z idúceho vlaku. Nakoniec som zistil, že sa to nachádza iba 90 kilometrov od môjho bydliska. Rád objavujem nové miesta a toto ma naozaj zaujalo," povedal pre agentúru AP. 

 

Keď je lano vysoko nad zemou (10 metrov), hovorí sa tejto disciplíne highline. Kým Afeto na lano vystúpi, vždy skontroluje kotviace body, aby eliminoval riziká.

 

"Highline je zmesou niekoľkých pocitov. Najprv nájdete miesto, ktoré vás vzruší a máte chuť ho zdolať. Potom musíte celú akciu naplánovať tak, aby bola čo najbezpečnejšia a nakoniec vás pohltí strach, úzkosť a pochybnosti, či na dvaapolcentimetrovom nylonovom popruhu dokážete v takej výške balansovať," popísal Afeto.

 

"Keď podo mnou prechádzal vlak, cítil som silnú interakciu s vonkajším prostredím. Kvôli silným vibráciám a ohlušujúcemu hluku to bolo oveľa náročnejšie," uzatvára Afeto.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies