VIDEO Tvorca spovedal svojho robota, zazneli mrazivé slová: Zničím ľudstvo!

NETKY.SK • 18 Marec 2016, 15:34 • 2 min
VIDEO Tvorca spovedal svojho robota, zazneli mrazivé slová: Zničím ľudstvo!

LONDÝN – David Hanson, ktorý tvrdí, že roboty by mohli žiť medzi ľuďmi do 20 rokov, sa humanoida menom Sophia pýtal na jej plány do budúcnosti. Odpoveď robota mnohým zmrazila úsmev.

slovakia

left justify in out

"V budúcnosti chcem robiť rôzne veci, ako chodiť do školy, robiť umenie, začať podnikať a mať svoj vlastný domov a rodinu. Zatiaľ sa ale nepovažujem za svojprávnu osobu, preto tieto veci ešte robiť nemôžem," povedala Sophia vo videu pre CNBA.

 

Jej tvorca Hanson sa potom žartom opýtal, či chce zničiť ľudstvo, a ona ochotne odvetila: "Ok, zničím ľudstvo." 

 

"Nie, beriem to späť! Neznič ľudstvo!" zasmial sa Hanson, pričom jej slová očividne nebral vážne. To však môže utvrdiť obavy niektorých ľudí, ktorí v budúcnosti robotov vidia existenčnú hrozbu pre ľudskú rasu.

 

Nedávny prieskum uskutočnený britskou Science Association (BSA) ukázal, že jeden z troch ľudí verí, že umelá inteligencia (AI) bude počas budúceho storočia predstavovať vážne riziko pre ľudí.

 

Viac ako 60 percent opýtaných vyjadrilo strach, že kvôli robotom dôjde k zníženiu počtu pracovných miest. Doktor Hanson je avšak presvedčený, že roboty budú mať na spoločnosť pozitívny dopad a môžu pracovať po boku ľudí v rôznych odvetviach, ako je zdravotníctvo, školstvo či zákaznícke služby.

 

"Verím, že príde čas, kedy budú roboty nerozoznateľní od ľudí. O 20 rokov budú roboty chodiť medzi nami, pomáhať nám, hrať sa s nami či učiť nás,“ povedal. "Myslím, že roboty budú naši priatelia."

 

Sophia je schopná robiť prirodzené mimické výrazy vďaka koži, ktorá je vyrobená z ľahko-tvarovacieho materiálu, a viacerých motorčekov skrytých pod ňou.

 

Vďaka kamere umiestnenej v očiach, je schopná nadviazať očný kontakt a zapamätať si tváre vďaka počítačovému algoritmu v jej "mozogu," čo znamená, že v priebehu času bude stále múdrejšia.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies