VIDEO Turisti zažili v safari šok: Levy ulovili a zožrali byvola iba pár krokov od nich!

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 10:39 • 2 min
VIDEO Turisti zažili v safari šok: Levy ulovili a zožrali byvola iba pár krokov od nich!

PRETÓRIA - Safari je obľúbenou atrakciou veľa turistov. Byť tak blízko zvierat je vždy fascinujúce. V jednom juhoafrickom safari však zažili turisti, niečo na čo len tak rýchlo nezabudnú. Pred ich očami sa odohrala scéna, ktorá naháňa hrôzu.

slovakia

left justify in out

Svorka levov napadla len pár metrov od nich veľkého byvola a potom si to jeden z levov namieril práve k ich vozidlu. Toto v safari nebýva až tak zvykom. Turistom sa tak naskytol jedinečný, ale zároveň aj šokujúci pohľad na to ako svorka napala a zožrala byvola len pár krokov od nich.

 

 

Táto scena sa odohrala v Krugerovom národnom parku v Juhoafrickej republike. Na videu je vidieť ako dvaja byvoli utekajú pred hladným levom. V tom sa jeden znich zastavil a pohrozil levovi. Ten sa najprv zľakol a začal pred ním cúvať. No keď sa byvol rozbehol, lev ho začal znovu prenasledovať. Nakoniec ho lev dobehol a spolu s ďalšou šelmou zvalili byvola na zem, kde mu zasadili niekoľko smrteľných rán a zjedli. Potom sa pridali aj ďalší levy. 

 

Chvíľa zdesenia nastala, keď sa jeden z levom vybral k vyplašeným turistom. Ich sprievodca ich upokojil, že ak sa nebudú hýbať tak sa im nič nestane. Potom neskôr sa priznal, že už videl naozaj hocičo ale toto bol mimoriadny zážitok. “Videl som zabíjať leopardy, levy, gepardy aj hyeny, ale nič z toho čo som videl sa doteraz tomuto nevyrovnalo, pretože to bolo iba pár krokov od nás”, povedal pre Mail Online sprievodca Martin Lange.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies