VIDEO Tureckí vojaci prenikli do sýrskej provincie Idlib

NETKY.SK • 9 Október 2017, 14:46 • 2 min
VIDEO Tureckí vojaci prenikli do sýrskej provincie Idlib

ANKARA - Turecké jednotky prenikli do provincie Idlib na severovýchode Sýrie v rámci operácie na presadenie medzinárodne dohodnutej "deeskalačnej" zóny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa nej vojaci prešli na sýrske územie deň predtým s cieľom začať v Idlibe s "prieskumnými aktivitami". Vo vyhlásení sa neuvádza, koľko vojakov sa operácie zúčastňuje. V oblasti však tureckí vojaci zriadia "pozorovateľské body".

 

Turecké sily v nedeľu bombardovali miesta pozdĺž štátnych hraníc v oblasti, ktorú ovládajú militanti napojení na organizáciu al-Káida.

 

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan uviedol, že jeho krajina neumožní kurdským milíciám "teroristický koridor" na spojenie ich oblastí zo severnej Sýrie so Stredomorím.

 

Objavujú sa tiež správy, že rozmiestnenie tureckých vojakov by mohlo slúžiť aj na obmedzenie možných územných ziskov Američanmi podporovaných militantov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona