VIDEO Tureckí demonštranti pálili noviny s karikatúrami z Charlie Hebdo

NETKY.SK • 15 Január 2015, 14:00 • 2 min
VIDEO Tureckí demonštranti pálili noviny s karikatúrami z Charlie Hebdo

ISTANBUL - Demonštranti v tureckom Istanbule v stredu verejne spálili výtlačky sekulárnych novín Cumhuriyet, ktoré zverejnili do turečtiny preložené karikatúry z francúzskeho magazínu Charlie Hebdo.

slovakia

left justify in out

 Vo štvrtok o tom informuje spravodajský portál britského denníka The Guardian. Ten z demonštrácie zverejnil aj videozáznam. Vidieť na ňom, ako sa protestujúci vyhrážajú novinárom z Cumhuriyetu, ktorí podľa nich za zverejnenie karikatúr "zaplatia". Radikálni demonštranti takisto vyjadrili podporu bratom Kouachiovcom, ktorí zavraždili desiatich zamestnancov Charlie Hebdo, ako aj dvoch policajtov.

 

 

Charlie Hebdo vyšiel v stredu prvýkrát od nedeľňajšieho útoku. Jeho trojmiliónový náklad sa okamžite vypredal a vydavateľ chce preto mimoriadne vydať ďalšie výtlačky novín. Na obálke nového čísla je zobrazená karikatúra Mohameda, ktorý drží tabuľku s nápisom Je suis Charlie (Ja som Charlie). Nad tým je nápis "Všetko je odpustené".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies