VIDEO Tublatanka zverejnila vianočnú skladbu Duch Vianoc má inú tvár

NETKY.SK • 12 December 2017, 10:43 • 2 min
VIDEO Tublatanka zverejnila vianočnú skladbu Duch Vianoc má inú tvár

BRATISLAVA - Slovenská rocková kapela Tublatanka zverejnila vianočnú skladbu Duch Vianoc má inú tvár. K novinke ponúkla aj video, v ktorom je možné vidieť fotografie skupiny.

slovakia

left justify in out

"Keď sme boli deti, všetci sme Vianoce trávili doma pri stromčeku. Ale dnes už veľa ľudí na Vianoce cestuje k moru do exotiky. Deda Mráza sme už dávno vymenili za Santa Clausa a už v novembri sa všetky výklady ligocú vianočnou výzdobou. Deti v mestách a dedinách sa už nehrajú na Vianoce na snehu, lebo sneh je dnes len na horách. A domy si často obmotáme vianočnými svetlami na umocnenie vianočnej atmosféry a svietia ako Las Vegas. Presne tak to spievame aj v pesničke," povedal na margo novinky spevák a gitarista Maťo Ďurinda.

O text skladby sa postarala jeho manželka. "Osobne si na Vianoce želám predovšetkým mier na celom svete. Aby netrpeli deti ani nikto vo vojnou zmietaných krajinách ako sú Sýria, Irak, Ukrajina a mnohé štáty v Afrike a ďalšie oblasti. Tiež si želám, aby sa mierovo riešila napätá situácia so Severnou Kóreou. Súčasné vojny ma zarmucujú a znepokojujú a preto som požiadal manželku Mirku, aby mi napísala vianočný text s pointou mierového posolstva k piesni Duch Vianoc má inú tvár," objasnil.

V piesni zaznie aj prerobený motív z rozprávky Perinbaba (1985) režiséra Juraja Jakubiska."Tento nádherný film už zľudovel, počas Vianoc ho vysielajú naše televízie. Hudobný feeling v skladbe plynule prechádza do citlivej časti, ktorá textovo vypovedá o tom, že ľudia by si mali v tejto nepokojnej dobe okrem darčekov želať aj mier," vyjadril sa líder.

Formácia nahrala skladbu v zostave Maťo Ďurinda, Juraj Topor (basgitara) a Peter Schlosser (bicie). Urobili tak počas posledného novembrového týždňa v štúdiu kapely Lavagance, kde budú nahrávať aj ďalší album.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona