VIDEO Tu vám do okna pozerať nikto nebude: V Číne otvorili luxusný hotel v lome

NETKY.SK • 16 November 2018, 21:26 • 2 min
VIDEO Tu vám do okna pozerať nikto nebude: V Číne otvorili luxusný hotel v lome

ŠANGHAJ - Na skutočne neobvyklom mieste vyrástol nový luxusný hotel v Číne. Architektonicky pôsobivá stavba na predmestí Šanghaja, ktorá sa slávnostne otvorila vo štvrtok 15. novembra, je zapustená do lomu a len horné poschodia budovy sú umiestnené nad úrovňou zrázu.

slovakia

left justify in out

Ceny za izbu štartujú na 400 eur za noc, informovala agentúra AFP. Sedmnásť poschodí a zaujímavé miesto, ležiace asi hodinu jazdy od centra Šanghaja, ponúka návštevníkom dizajnové priestory alebo výhľad na protiľahlý vodopád.

 

Hotel InterContinental Shanghai Wonderland je súčasťou väčšieho projektu, ktorý číta tiež zábavný park a podľa šéfinžinier Čchen Siao-sianga je vo svetovom meradle absolútne unikátne.

 

"Je to úplne nový projekt, taký, s ktorým sme sa ešte nestretli. Nemali sme sa prakticky o čo oprieť, o žiadne predchádzajúce skúsenosti, takže sme v priebehu stavby narazili na množstvo komplikácií," tvrdí Siao-siang.


Problémy nastali už pred stavbou v roku 2013, kedy silné prívalové dažde rozvodnili neďalekú rieku, ktorá polku lomu zatopila.

 

 

"Ak by k niečomu takému došlo po dokončení, bolo by to skutočne devastujúci," pripúšťa šéfinžinier. Z toho dôvodu stavbári okolo zrázu vybudovali hrádzu, aby sa do lomu nedostalo viac vody, než je prípustné. Po skalnej stene môžu dobrodružní návštevníci hotela tiež liezť.

 

Tvorcovia projektu si lom vybrali zámerne, podľa nich zostávajú podobné miesta opustená, čo je škoda.

 

"Bol to úplne unikátny nápad a príležitosť vykonať niečo s miestom, ktoré bolo zabudnuté a nikto nevedel, čo s ním. Dali sme mu nový život," tvrdí britský architekt Martin Jochman, ktorý stál pri zrode projektu.

 

"Nikdy som nepochyboval, že jedného dňa bude hotovo, a teraz to konečne prišlo. Som výsledkom nadšený," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies