VIDEO Tropická búrka zasiahla Vietnam, vyžiadala si už 29 obetí na životoch

NETKY.SK • 11 Október 2017, 16:37 • 2 min
VIDEO Tropická búrka zasiahla Vietnam, vyžiadala si už 29 obetí na životoch

HANOJ - Najmenej 29 ľudí už prišlo o život v dôsledku tropickej búrky, ktorá tento týždeň zasiahla stredný a severný Vietnam. Ďalších 11 osôb je nezvestných.

slovakia

left justify in out

Prírodný živel si vyžiadal osem mŕtvych v provincii Thanh Hoa, po šesť obetí zaznamenali v provinciách Nghe An a Hoa Binh.

 

Ďalších troch mŕtvych hlásia provincie Yen Bai a Quang Tri. Štyria ľudia sú nezvestní po zrútení mosta v provincii Yen Bai počas povodne.

 

Medzi nezvestnými sú aj dvaja príslušníci pohraničnej stráže, ktorých auto v utorok odniesla rozvodnená rieka v provincii Thanh Hoa.

 

Povodne úplne zničili dovedna 62 domov, viac ako 6000 budov zaplavilo. Voda celkovo zatopila zhruba 50.000 hektárov polí.

 

 

Evakuovaných bolo približne 8000 obyvateľov. Do záchranných operácií sa zapojilo okolo 7000 ľudí, prevažne príslušníkov ozbrojených síl.

 

 

Tropická búrka vo Vietname vyčíňa už tri dni. Sprevádza ju prudký a intenzívny dážď, ktorý podľa meteorológov pretrvá až do štvrtku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies