VIDEO Tropická búrka Enawo pripravila na Madagaskare o život už 50 ľudí

NETKY.SK • 12 Marec 2017, 09:15 • 2 min
VIDEO Tropická búrka Enawo pripravila na Madagaskare o život už 50 ľudí

ANTANANARIVO - Tropická búrka Enawo pripravila na Madagaskare o život už 50 ľudí. Počet obetí tak vzrástol z 38, uviedol v sobotu večer tamojší úrad pre zvládanie katastrof. Ďalších 183 ľudí je zranených, zatiaľ čo dvadsiati sú stále nezvestní.

slovakia

left justify in out

Tropická búrka zasiahla 176.000 obyvateľov Madagaskaru a vyhnala z domovov viac ako 110.000 ľudí. Organizácia Spojených národov v spolupráci s miestnymi agentúrami distribuuje po krajine potraviny a súpravy na čistenie vody.

 

Ako vo svojom vyhlásení uviedla OSN, najviac postihnutý je severovýchod krajiny. Všetky vanilkové plantáže v regióne sú zničené, zatiaľ čo 80 percent úrody ryže je poškodenej. Väčšina oblasti je stále bez elektriny.

 

Škody spôsobené búrkou ešte znásobili problémy tejto chudobnej africkej krajiny, ktorej viaceré oblasti kvôli predošlému obdobiu sucha aktuálne zápasia s nedostatkom potravín.

 

Enawo ešte ako cyklón zasiahol severnú časť Madagaskaru v utorok. Sprevádzal ho vietor s rýchlosťou 230 kilometrov za hodinu, ktorý o deň neskôr zoslabol na 90 km/h. Cyklón zároveň preklasifikovali na miernu tropickú búrku.

 

Cyklóny a tropické búrky zasahujú ostrov Madagaskar pomerne často, pričom v roku 2012 si tam cyklón Giovanna spoločne s búrkou Irina vyžiadal dovedna 112 životov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona