VIDEO Triler matka! je ako intenzívna jazda na kolotoči

NETKY.SK • 13 September 2017, 10:23 • 2 min
VIDEO Triler matka! je ako intenzívna jazda na kolotoči

TORONTO – Nový film amerického režiséra Darrena Aronofského matka! s Jennifer Lawrence a Javierom Bardemom v hlavných úlohách má za sebou premiéru na medzinárodnom filmovom festivale v Toronte (TIFF). Psychologický thriller, ktorého príbeh je alegóriou na Matku Zem, sa medzi divákmi stretol s kontroverznými reakciami.

slovakia

left justify in out

Dej filmu zachytáva pokojný život manželov v dome na samote. Kým slávny básnik neúspešne hľadá inšpiráciu na ďalšie dielo, jeho mladá manželka sa venuje rekonštrukcii domu. Ich život naberie divoký a nečakaný spád po návšteve neznámeho páru, ktorý u nich pár dní prenocuje. Vo filme ho stvárnili Michelle Pfeiffer a Ed Harris.

Na prvý pohľad celkom obyčajný príbeh v sebe ukrýva surrealistické vyvrcholenie, množstvo násilia, symboliky a absurdných výjavov. Samotnému nakrúcaniu predchádzali tri mesiace intenzívneho skúšania.

 

"Moja postava bola úplne iná ako všetky ostatné, ktoré som doteraz hrala. Počas skúšania som sa naučila vytvoriť rôzne aspekty a vrstvy jej osobnosti. Tento film má svoj vlastný jazyk s kamerou, čo je tiež niečo unikátne, čo som sa musela naučiť pochopiť," priblížila svoje skúsenosti Lawrence. Celý film je nakrútený buď z pohľadu cez rameno jej postavy, cez zábery na jej tvár alebo na to, kam sa pozerá.

Darren Aronofsky, ktorého Lawrence považuje za vizionára a génia, režíroval filmy ako Requiem za sen (2000), Wrestler (2008) či Čierna labuť (2010). Odlišné reakcie na snímku matka! očakáva:

 

"Je to ako jedna veľká jazda na kolotoči. Veľmi intenzívna jazda určená iba pre tých, ktorí chcú zažiť a vidieť niečo iné. Každý sa dnes sťažuje, vrátane mňa, že všetky filmy sú na jedno kopyto. Možno som zašiel priďaleko a prestrelil, ale aspoň je to iné," uzavrel.

Film matka! sa do slovenských kín dostane 19. októbra.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies