VIDEO Tréner Ramsay a hráči po prehre so Švajčiarskom: "Takto nechceme hrať!"

NETKY.SK • 7 Máj 2018, 08:04 • 2 min
VIDEO Tréner Ramsay a hráči po prehre so Švajčiarskom: "Takto nechceme hrať!"

KODAŇ - Trénerovi slovenskej hokejovej reprezentácie Craigovi Ramsaymu to v nedeľu pripadalo, akoby sa pozeral na dva rozdielne zápasy. Jeho zverenci však nevyhrali ani jeden z nich.

slovakia

left justify in out

"Oni vyhrali prvú polovicu, my sme hrali oveľa lepšie v tej druhej, ale nedali sme góly," uviedol.

 

Slováci tak zaknihovali druhú prehru v rade a po úvodnom víkende majú na konte len jediný bod. Proti Švajčiarom odštartovali zakríknuto a hneď v prvej tretine sa dostali pod tlak. "Vedeli sme, že sú veľmi rýchli a že sa dobre hýbu. No my sme sedeli vzadu a snažili sa byť opatrní, takto nechceme hrať. Neviem, prečo sme to robili. Vyzeralo to tak, že sa obávame toho, čo budú robiť a chceme na to reagovať namiesto toho, aby sme ich tlačili do toho, čo chceme hrať my," opísal Ramsay začiatok duelu.

 

 

img

Úvodný gól zápasu padol po tečovanej strele Scherweyho. Foto: TASR

 

 

Od druhej polovice sa výkon jeho zverencov podstatne zlepšil, súpera dokázali zatlačiť a vypracovali si aj šance, no stále chýbala presnejšia muška, či krôčik navyše. "Bol to zvláštny zápas. Na začiatku boli lepší a nestíhali sme, ale potom sme zabojovali späť. Všetko, čo sme potrebovali, bol ten jeden gól. No nenašli sme cestu do siete. Ich brankár hral výborne, bránili nesmierne dobre a blokovali veľa striel. Potrebovali sme dať góly z dorážok," pokračoval hlavný kormidelník. "Len niekedy sa vám podarí vyhrať zápas, ak hráte len 30 minút. My musíme hrať celých 60."

 

O možných zmenách v zostave, či dopísaní ďalších hráčov na súpisku zatiaľ nechcel hovoriť. "Budeme o tom rozmýšľať, ale musíme sa rozhodovať na základe faktov a nie na základe emócii. Takže sa poradíme, analyzujeme si zápas a potom uvidíme," dodal.

 

Obranca Marek Ďaloga priznáva, že sme boli všade o krok pomalšie. "Vedeli sme, že budú dobre korčuľovať, budú nás napádať a budú nepríjemní a pritom sme robili všetko naopak. V prvej tretine boli jasne lepší a potom sa z toho ťažko dostávalo. Je možné, že nás ovplyvnil ten včerajšok, ale na to sa nemôžeme vyhovárať. Je to veľký turnaj a každý sa na to musí pripraviť a pristúpiť k tomu inak, ako tomu bolo dnes."

 

Juraj Mikúš hral v druhom útoku po boku Nakoša a Haščáka. "Pripravovali sme sa na to, že Švajčiari budú napádať a budú rýchli. Robilo nám to problémy. Ale zápas bol hrateľný. Bolo to však ťažké, trápili sme sa a mali sme veľmi málo šancí."

 

Nepresadila sa ani posila z NHL Tomáš Jurčo: "Snažili sme sa na sto percent, v druhej tretine nám to išlo lepšie. Ale nevytvorili sme si dostatok šancí. Mali sme ich iba pár a tie jednoducho musíme využívať."

 

"Zápas sme si prehrali v prvej dvadsaťminútovke. Vôbec sme neboli v tempe, nekorčuľovali sme. Nebolo to z našej strany dobré. V druhej a tretej tretine sme začali korčuľovať a to sa ihneď prejavilo na našej hre, ktorá sa zlepšila. Musíme sa však viac tlačiť do bránky. Nedali sme gól, a tak sa nedá vyhrať. Stretnutie sme si prehrali sami, keby sme hrali celý čas, bolo by to oveľa lepšie," kriticky zhodnotil jeden z najskúsenejších hokejistov v slovenskom tíme Ladislav Nagy.

 

 

img

Sklamaní slovenskí hokejisti, vpravo Nagy. Foto: TASR



Švajčiari mali na regeneráciu a prípravu na zápas o osem hodín viac ako reprezentanti SR. Kým "helvéti" v sobotu hrali proti Rakúšanom od 12.15 h, Slováci vstúpili do turnaja až o 20.15 h postfederálnym derby s Čechmi. "Na únavu sa netreba vyhovárať. Každý hráč sa musí pripraviť na sto percent. My sme nezvládli prvú tretinu, preto sme zaostávali. Potom to súper uzavrel a iba vyhadzoval puk. Keď viedli 2:0, už sa nám ťažko presadzovalo a nevedeli sme streliť gól," uviedol 38-ročný útočník.

Prehra zo Švajčiarmi značne skomplikovala Slovákom turnajový cieľ - postup do štvrťfinále. Ramsayho zverenci najbližšie nastúpia proti Rakúsku v utorok od 16.15 h. Po dvoch dueloch sú slovenskí hokejisti v tabuľke A-skupiny so ziskom jedného bodu na šiestom mieste. Aj Rakúšania získali jeden bod, no majú o poznanie horšie skóre. "Čakajú nás ďalšie zápasy. Netreba vešať hlavy a dúfam, že v najbližšom stretnutí to už bude lepšie," uzavrel motivačne Nagy.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies