VIDEO Trailer k filmu o Pavlovi Demitrovi, premiéru bude mať 7. septembra

NETKY.SK • 18 Marec 2014, 16:12 • 2 min
VIDEO Trailer k filmu o Pavlovi Demitrovi, premiéru bude mať 7. septembra

BRATISLAVA - Dokument 38 o zosnulom slovenskom hokejistovi Pavlovi Demitrovi bude mať v slovenských kinách premiéru na jeseň 7. septembra, teda tri roky po tragédii lietadla s hráčmi tímu KHL Lokomotiv Jaroslavľ. Pôvodne mala byť premiéra už 10. apríla, ale pôvodne avizovaný termín napokon posunuli o päť mesiacov. Prvé premietanie plánujú do Trenčína.

slovakia

left justify in out

"Štáb získal v posledných týždňoch exkluzívny materiál z Paľovho života. Nové zábery z detstva, podklady od rodiny, ale aj materiál z úplných hokejových začiatkov obohatia dej filmu," vysvetlil príčiny posunu premiéry pre utorňajšie vydanie denníka Nový Čas manažér projektu Martin Frimmer. Navyše, produkcia uzavrela exkluzívne zmluvy s NHL a dostala sa k unikátnym záberom. Všetky získané materiály teraz zapracúvajú do deja filmu. 

 

Vo filme, ktorý produkuje a pripravuje Dano Dangl, sú použité unikátne archívne zábery a osobné výpovede. Je bez komentára, udalosti prerozprávajú Demitrovi blízki ľudia a jeho manželka Majka. Nemalý priestor je venovaný slovenskej hokejovej reprezentácii, ktorej bol Demitra neoddeliteľnou súčasťou. Číslo 38 nosil Pavol Demitra na drese od roku 1996, keď si ho prvý raz vybral z kolekcie v Grand Rapid Griffins a neskôr ho nosil aj v NHL, KHL a slovenskej reprezentácii. Demitra zahynul 7. septembra 2011 vo veku 36 rokov pri páde lietadla Jak-42 na letisku Tunošna pri Jaroslavli. Pri tragédii zahynulo celkovo 43 členov Lokomotivu. 

 

Pripravuje sa aj špeciálna predpremiéra, prvé premietanie by malo byť podľa Nového Času už o dva dni skôr 5. septembra v telocvični základnej školy, na ktorú kedysi chodil aj Pavol Demitra. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies