VIDEO Tragické Vianoce: Tornáda na juhu USA pripravili o život najmenej 11 ľudí

NETKY.SK • 25 December 2015, 12:07 • 2 min
VIDEO Tragické Vianoce: Tornáda na juhu USA pripravili o život najmenej 11 ľudí

HOLLY SPRINGS - Najmenej 11 ľudí zahynulo počas silných búrok, ktoré vo štvrtok zasiahli juh Spojených štátov.

slovakia

left justify in out

Podľa miestnych bezpečnostných úradov situáciu spôsobil výskyt búrok typických pre jar, ktoré sa zmiešali s nezvyčajne teplým počasím a vytvorili tak v čase Vianoc zriedkavé tornáda.


Prírodný živel si vyžiadal zranenia mnohých ďalších osôb, ako aj zničenie desiatok automobilov, domov a prevádzok, informovala v noci nadnes agentúra AP. Sedem ľudí pripravili tornáda o život v štáte Mississippi, troch v Tennessee a jednu obeť hlási Arkansas. Medzi zranenými osobami je niekoľko vážnych prípadov.


Hrozba tornád poklesla, keď sa búrkové pásmo posunulo na východ a prinieslo hustý dážď s búrkami do mesta Atlanta a štátov Južná a Severná Karolína. Od Alabamy po štát New York sa ortuť teplomera na Štedrý deň vyšplhala až na vyše 20 stupňov Celzia. Od Mississippi po Michigan zostali tisícky domácností bez elektriny.


Riziko nepriaznivého počasia tesne pred Vianocami je nezvyčajné, nie však celkom nebývalé, tvrdia meteorológovia. Presne pred rokom tornáda v juhovýchodnej časti Mississippi zabili päť ľudí a mnohým ďalším spôsobili zranenia.

 


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona