VIDEO Tragédia v Mexiku: Explózia v ropnej spoločnosti usmrtila najmenej 13 ľudí, desiatky utrpeli zranenia

NETKY.SK • 21 Apríl 2016, 08:43 • 2 min
VIDEO Tragédia v Mexiku: Explózia v ropnej spoločnosti usmrtila najmenej 13 ľudí, desiatky utrpeli zranenia

MEXICO - Bilancia obetí stredajšieho výbuchu v mexickej petrochemickej továrni stúpla na 13 mŕtvych. Informovala o tom dnes stanica BBC s odvolaním sa na miestne úrady. K tragickému incidentu došlo v meste Coatzacoalcos na juhu krajiny. Zranenia utrpelo vyše 100 osôb.

slovakia

left justify in out

Z preventívnych dôvodov z oblasti evakuovali viac ako 2000 ľudí. Vyučovanie na školách v meste a okolí je dnes zrušené.

Továreň patrí mexickej štátnej spoločnosti Petróleos Mexicanos (PEMEX) a vyrába sa v nej vinylchlorid používaný pri výrobe PVC.

 

 

Spoločnosť dnes informovala, že oblak hustého dymu, ktorý sa vytvoril nad miestom výbuchu, sa pomerne rýchlo rozplynul, čím stratil svoj toxický efekt. napriek tomu PEMEX vyzval obyvateľov mesta a okolitých obcí, aby až do odvolania nevychádzali zo svojich príbytkov a nepribližovali sa k areálu továrne.

 

 

Príčina výbuchu v továrni nie je známa. Po explózii vznikol požiar, ktorý hasiči po niekoľkých hodinách dostali pod kontrolu.

 

Ako pripomenula agentúra AP, firma PEMEX od začiatku roka zažila niekoľko mimoriadnych situácií: jedna z nich sa odohrala v továrni v Coatzacoalcose, kde pri požiari zahynul jeden človek, druhou bol požiar na jednej z ťažobných plošín firmy v Mexickom zálive. Obe tragédie sa odohrali vo februári.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies