VIDEO Tragédia na stavenisku v Číne: Po zrútení lešenia zahynulo 67 ľudí

NETKY.SK • 24 November 2016, 07:38 • 2 min
VIDEO Tragédia na stavenisku v Číne: Po zrútení lešenia zahynulo 67 ľudí

PEKING - Najmenej 67 mŕtvych si vyžiadala dnes nehoda na stavenisku elektrárne v čínskej provincii Ťiang-si, kde sa zrútila z veľkej výšky plošina s robotníkmi. Agentúra DPA informovala o zvýšení počtu obetí s odvolaním sa na čínske médiá.

slovakia

left justify in out

Pracovná plošina na lešení chladiacej veže elektrárne v meste Feng-čcheng sa začala zosúvať približne o 07.30 h miestneho času. Oficiálnej tlačovej agentúre Sinchua to uviedol do telefónu predstaviteľ miestneho Úradu pre bezpečnosť práce.

 


Potvrdil 22 obetí na životoch, ale Sinchua uviedla, že počet mŕtvych medzičasom stúpol a napoludnie to bolo už najmenej 40 obetí. Sinchua neuviedla zdroj tejto informácie.

 

 

Podľa čínskej štátnej tlačovej agentúry je pod troskami stále uväznený neznámy počet osôb.


Televízne zábery a fotografie z miesta nešťastia zachytávali železné rúry a drevené dosky, porozhadzované po dlážke obrovskej betónovej chladiacej veže.


Čína zažila v posledných mesiacoch sériu veľkých priemyselných nehôd, ktoré zapríčinila korupcia, nedodržiavanie bezpečnostných predpisov a tlak na zvýšenie výroby v období spomaľujúcej ekonomiky.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona