VIDEO Tragédia na dovolenkovej plavbe: Pri explózii motorového člna zomreli dve ženy, desiatky zranených

NETKY.SK • 15 September 2016, 09:15 • 2 min
VIDEO Tragédia na dovolenkovej plavbe: Pri explózii motorového člna zomreli dve ženy, desiatky zranených

JAKARTA - Dve ženy, jedna z nich z Rakúska, prišli dnes o život pri výbuchu na výletnom motorovom člne pri indonézskom ostrove Bali. Štátna príslušnosť druhej obete je stále nejasná, zranenia utrpelo približne 20 ľudí, informovali s odvolaním sa na miestnu políciu agentúry DPA a AP.

slovakia

left justify in out

Na palube motorového člna s názvom Gili Cat 2 bolo 35 prevažne európskych turistov. Plavidlo smerovalo z Bali na susedný ostrov Lombok, keď na ňom niekoľko minút po odchode z prístavu Padangbai explodovala palivová nádrž. Podľa vyjadrenia nemenovaného vyšetrovateľa pre AP zatiaľ všetko naznačuje tomu, že išlo o nehodu.

 

 

Miestny policajný náčelník Sugeng Sudarso oznámil, že pri explózii zahynuli Rakúšanka a ďalšia žena z Európy. Prvé správy hovorili o úmrtí nemeckej turistky, čo sa podľa neho zatiaľ nepotvrdilo. Sudarso dodal, že do nemocnice previezli 14 zranených turistov a viacerí z nich boli vo vážnom stave.


Ministerstvo zahraničných vecí vo Viedni potvrdilo smrť Rakúšanky a jedného zraneného Rakúšana. Na palube boli najmenej štyria rakúski dovolenkári, nie však v rámci organizovanej skupiny, vyplýva zo stanoviska rezortu, ktoré prevzala stanica ORF.


Nemecká vláda informovala o dvoch zranených nemeckých občanoch a španielska agentúra EFE o štyroch zranených Španieloch.
Medzi cestujúcimi boli aj deviati Briti, šesť Talianov, piati Francúzi a štyria Portugalčania.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies