Aktualizované VIDEO Tragédia na diaľnici v Pakistane: Požiar cisternového auta si vyžiadal vyše 157 obetí

NETKY.SK • 26 Jún 2017, 14:44 • 2 min
Aktualizované VIDEO Tragédia na diaľnici v Pakistane: Požiar cisternového auta si vyžiadal vyše 157 obetí

ISLAMABAD - Na 157 sa dnes zvýšil počet ľudí, ktorých pripravil o život výbuch a následný požiar cisterny s pohonnými hmotami v Pakistane

slovakia

left justify in out

Nákladné vozidlo, prepravujúce približne 25.000 litrov benzínu, smerovalo z Karáči do Láhauru, metropoly provincie Pandžáb, keď šofér v nedeľu v skorých ranných hodinách nad ním stratil kontrolu a havaroval na diaľnici.

 

Čoskoro na to sa pri prevrátenom cisternovom vozidle zhromaždili miestni dedinčania a začali vytekajúce palivo zachytávať do nádob. Rozliata horľavina sa však vzňala a došlo k výbuchu cisterny. Oheň pohltil stovky osôb.

 

Očití svedkovia uviedli, že niektorí ľudia pri naberaní paliva fajčili, čo mohlo zaviniť požiar. Okrem obetí na životoch ďalších zhruba 50 ľudí utrpelo zranenia. Väčšina tých, ktorých previezli do nemocnice, má popáleniny na 70 percentách tela.

 

Pakistanský premiér Naváz Šaríf v dôsledku tejto tragédie prerušil svoju zahraničnú cestu a vrátil sa do vlasti. Premiér dnes navštívil hospitalizovaných v nemocnici v meste Bahavalpúr, pričom nariadil, aby najkritickejšie zranené osoby previezli do väčších zdravotníckych zariadení v oblasti.

 

Šaríf zároveň oznámil, že každá z rodín, ktorá pri incidente o niekoho prišla, dostane bolestné v prepočte 20.000 dolárov. Každý popálený človek v bahavalpúrskej nemocnici dostal od Šarífa šek v prepočte na 10.000 dolárov.

 

Mnohé z tiel boli zuhoľnatené na nepoznanie a budú musieť byť identifikované na základe rozboru DNA. Medzi mŕtvymi sú muži, ženy i deti. Nešťastie sa stalo v predvečer moslimského sviatku íd al-fitr (Sviatok prerušenia pôstu), ktorý nasleduje po svätom mesiaci ramadán. Kým väčšina moslimských krajín začala sviatok sláviť v nedeľu, Pakistanci tak robia v pondelok.

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies