VIDEO Toto sú najtoxickejšie miesta na našej planéte, pomaly špiníme aj vesmír

NETKY.SK • 4 Júl 2017, 17:01 • 2 min
VIDEO Toto sú najtoxickejšie miesta na našej planéte, pomaly špiníme aj vesmír

Ľudstvo za posledných 100 rokov urobilo veľmi výrazný technologický pokrok, ktorý nám síce spohodlnil život ale prírodu poznačil hrozným pôsobom.

slovakia

left justify in out

Človek pre svoj životný nadštandard neustále produkuje škodlivé látky - chemické, jadrové, odpad z domácností, elektronický odpad, emisie a iné. Životné prostredie v niektorých oblastiach je tak poškodené, že sa tam ani nedá žiť. Napríklad z ukrajinského Černobyľu sa stalo mesto duchov. Život sa tam vracia po desiatkach rokov len veľmi pomaly.

 

Nebezpečná zmena klímy nie je problém budúcnosti, máme už len tri roky!

 

Najtoxickejšími miestami na Zemi sú: 1. Agbogbloshie Dumpsite v Ghane (v lokalite sa nebezpečne hromadí elektronický odpad) 2. Černobyľ na Ukrajine (oblasť zamorená jadrovým odpadom) 3. Rieka Citarum v Indonézii (najznečistenejšia rieka na svete, jej hladina je pokrytá odpadkami) 4. Dzerzhinsk v Rusku (zamorené chemickým odpadom) 5. Hazaribagh v Bangladéši (voda je kontaminovaná chemikáliami z odevného priemyslu) 6. Kabwe v Zambii (zamorené olovom) 7. Severný Kalimantan (Pri ťažbe zlata do prostredia uniká veľké množstvo ortuti) 8. Matanza- Riachuelo v Argentíne (zamorené chemickým a minerálnym odpadom), 9. Delta rieky Niger v Nigérii (rozsiahle ropné škvrny), 10. Norilsk v Rusku (oblasť je zamorená minerálnym odpadom).

 

 

Zoznam síce neobsahuje žiadne miesta v USA ale aj tam existujú lokality, ktoré boli vyhlásené za mimoriadne toxické, ako napríklad Love Canal v blízkosti New Yorku, Tar Creek, Oklahoma či Gowanus Canal.

 

Ďalšie miesta, ktoré sa v tejto súvislosti oplatí spomenúť:

 

Linfen v Číne: Ovzdušie v Linfene sa považuje sa za najviac znečistené mesto na svete. Dôvodom je priemyselná výroba a smog z automobilov. Vzduch je tak znečistený, že keby ste si na balkóne nechali uschnúť bielizeň, tak sa na nej usadí čierna vrstva.

 

Ostrov odpadkov v Tichom oceáne je 14-krát väčší ako Slovensko. Ide o najväčší pás morského znečistenia na Zemi.

 

Rondonia v Brazílii je najviac odlesnený región Amazonského dažďového pralesa. Tisíce a hektárov lesa boli vyklčované alebo vypálené a teraz sa tam chová dobytok.

 

Rieka Yamuna v Indii: Napriek tomu, že vláda sa usiluje o jej vyčistenie, vodu naďalej kontaminuje odpad z hlavného mesta Naí Dillí. Ľudia do nej vypúšťajú úplne všetko.

 

India udelila riekam Ganga a Jamuna ľudské práva, znečisťovateľov bude tvrdo tresať

 

Vesmír: Človek nielenže zdevastoval planétu, ale odpadom zaplavuje i vesmír. nechal obrovskú stopu znečistenia vo vesmíre. Ide o pokazené kozmické lode, satelity, stratené súčiastky a iné predmety vytvorené človekom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona