VIDEO Toto je posledný nosorožec biely na planéte! Smutne leží v ohrade a čaká na svoj zánik

NETKY.SK • 10 November 2017, 17:14 • 2 min
VIDEO Toto je posledný nosorožec biely na planéte! Smutne leží v ohrade a čaká na svoj zánik

Sám a posledný. To je osud poddruhu nosorožca severného bieleho, známeho aj ako tuponosý. Je posledným samcom svojho druhu, žije v zajatí a neostáva mu nič iné, než čakať na vyhynutie.

slovakia

left justify in out

Volá sa Sudán (43 rokov) a potreboval by len niekoho milovať.  Existujú ešte posledné dve samičky jeho druhu, avšak niekoľko pokusov o rozmnoženie zlyhalo.

 

O vymazanie jeho druhu zo sveta sa postarali pytliaci a tí, ktorí ich korisť kupovali. Obrázok smutného Sudána zverejnil na Twitteri Daniel Schneider, biológ z Bostonu. "Chcete vedieť, ako vyzerá vyhynutie? Toto je posledný samec severného bieleho nosorožca. Posledný. Už nikdy žiaden ďalší,“ napísal Schneider.

 

img

 

"Vyhynutie čaká viac živočíšnych druhov, pretože sú od seba navzájom závislé. Nemajú miesto pre život, ľudia sa stále rozťahujú,“ dodal Steve Marie.  

 

FOTO a VIDEO Tento šimpanz ostal úplne sám, jeho kmeň záhadne vyhynul

 

Začiatkom tohto roka ochranári zriadili v kenskej Laikipii 90-tisíc akrovú rezerváciu, kde budú bojovať o vytvorenie stáda tohto druhu. Stálo to 9 miliónov a úspešnosť umelého oplodnenia je vo hviezdach. Ak by sa im aj podarilo Sudána spáriť so samičkami, ich potomkovia by aj tak nemali partnerov, keďže by boli súrodenci.  

 

Nie všetko sa dá opraviť, treba najprv rozmýšľať pred tým ako niečo zničíme.

 

Užitočné tipy ako začať život bez odpadu, je to celkom ľahké

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona