VIDEO Toto je najmladší hrdina na svete: Prežil však iba 100 minút

NETKY.SK • 24 Apríl 2015, 18:00 • 2 min
VIDEO Toto je najmladší hrdina na svete: Prežil však iba 100 minút

LONDÝN – Teddy z Veľkej Británie žil iba krátko. Narodil sa bez mozgu a mal nulovú šancu na prežite. Napriek tomu, že žil iba 100 minút spravil to, čo sa niekomu nepodarí za celý dlhý život.

slovakia

left justify in out

Malý Teddy totiž zachránil život inému malému dieťatku, ktorému daroval obličky. Jeho matka Jess Evans (28) a otec Mike (30) porozprávali pre britský denník Mirror jeho príbeh.

 

Teddy Houlston žil iba hodinu a 40 minút. Trpel totiž vzácnou chorobou, ktorú mu lekári diagnostikovali už počas 12. týždňa tehotenstva jeho matky. Nemal ani mozog a ani miechu a jeho rodičia boli pripravení na jeho skorý odchod. Jeho brat, dvojča Noah sa našťastie narodil úplne zdravý.

 

Jess a Mike sa však rozhodli, že ich syn pomôže inému dieťatku, ktorému zlyhávali obličky. „Žil krátko, ale zomrel ako hrdina. Nedokážeme ani opísať, ako veľmi sme na neho hrdí,“ povedala pre Mirror Jess.

 

Malý Teddy sa stal najmladším darcom orgánov na svete.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies