VIDEO Toto je najlepšie platený upratovač na svete, má výnimočnú vlastnosť

NETKY.SK • 8 Február 2017, 18:28 • 2 min
VIDEO Toto je najlepšie platený upratovač na svete, má výnimočnú vlastnosť

SAN FRANCISCO – Upratovač Liang Zhao Zhang, ktorý pracuje pre regionálne železničné siete Bay Area Rapid Transport (BART) v San Franciscu, zarába vyše 220-tisíc eur ročne. Má to však svoju cenu.

slovakia

left justify in out

Zhang pracuje každý jeden deň v roku vrátane víkendov a nemá žiadnu dovolenku. V istom období dokonca ťahal 17-hodinové smeny 18 dní v kuse. Dalo by sa o ňom hovoriť ako o „profesionálnom otrokovi.“

 

Vďaka jeho pracovitosti je upratovačom s najväčším platom na svete. Jeho základný plat je 52-tisíc eur za rok, dostáva však aj firemné benefity v hodnote 13-tisíc eur a má platené nadčasy.

 

Paradoxne nadčasy tvoria najväčšiu sumu jeho zárobku. Za prácu navyše ročne zinkasuje až 130-tisíc eur (v čom nie je zarátaný základný plat). Spomedzi svojich ďalších 48 kolegov je jediný, ktorého plat za nadčasy prevyšuje základnú mzdu.

 

 

Niektorým sa zdá jeho odmena na pozícii upratovača príliš vysoká, firma si svojho zamestnanca ale bráni.

 

Vedenie firmy uviedlo, že ich zamestnanec proste nikdy neodmietne prácu navyše. Zdôraznilo tiež, že upratovači väčšinu času čistia moč, fekálie či ihly od feťákov, čomu sa väčšinu ľudí štíti.

 

Zhang je tak pre firmu vzácny pracant. V priebehu posledných troch rokov zarobil vyše 638-tisíc eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies