VIDEO Toto im nevyšlo: Českí komici Čtvrtníček a Potměšil sa hrali na policajtov, muž dostal infarkt!

NETKY.SK • 28 Apríl 2014, 13:19 • 2 min
VIDEO Toto im nevyšlo: Českí komici Čtvrtníček a Potměšil sa hrali na policajtov, muž dostal infarkt!

PRAHA - Českí herci Petr Čtvrtníček a Jan Potměšil čelia trestnému stíhaniu kvôli nakrúcaniu charitatívneho klipu pre nadáciu Konto Bariéry.

slovakia

left justify in out

V preoblečení za policajtov v roku 2012 zastavovali vodičov, ktorých nakrúcali skryté kamery. Jeden z vodičov pri tom dostal infarkt. Hercom udelil obvodný súd pre Prahu 6 podmienečné tresty, napísal dnes spravodajský portál iDNES.cz.

 

O prípade informoval časopis Týden. Čtvrtníček, Potměšil, režisér klipu Tomáš Svoboda a producent Jiří Kounický boli trestným príkazom - teda v zrýchlenom konaní bez prerokovania na hlavnom pojednávaní - odsúdení s podmienečným odkladom na dva roky za prečiny poškodenia cudzích práv a prisvojenia právomocí úradu. Verdikty ešte nie sú právoplatné, obhajca odsúdených Tomáš Sokol podal proti trestnému príkazu odpor.

 

Známe osobnosti nakrúcali scénky pre program Možno príde aj charita, na ktorom spolupracovala Česká televízia (ČT) a Nadácia Charty 77. V jednom z klipov Čtvrtníček (bol o barlách) a Potměšil zastavovali v auguste 2012 vodičov v Prahe 6.

 

Jeden z vodičov skolaboval, keď sa dozvedel, že ide o nakrúcanie skrytou kamerou pre Konto Bariéry. Postihla ho zástava srdca a padol do bezvedomia. Život mu zachránila resuscitácia členom štábu ČT, uviedla sudkyňa Markéty Binderová.

 

Čtvrtníček aj režisér zareagovali, že prípad je kuriózny, pretože konali v dobrej viere pre Konto Bariéry a mužovi sa veľmi snažili pomôcť, ale skončili ako obvinené a odsúdené osoby. 

 

Potměšil sa zatiaľ nechcel ku kauze vyjadrovať, lebo ešte nie je skončená. Teší ho však, že dotyčný je v poriadku, dodal web iDNES.cz.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies