VIDEO Tóth absolvoval prvý test od dopingovej kauzy! Už túto nedeľu sa predstaví na majstrovstvách SR v hale Elán

NETKY.SK • 25 Január 2018, 15:26 • 2 min
VIDEO Tóth absolvoval prvý test od dopingovej kauzy! Už túto nedeľu sa predstaví na majstrovstvách SR v hale Elán

BRATISLAVA - Dobre naladený zavítal medzi zástupcov médií na štvrtkovej tlačovej besede Slovenského atletického zväzu (SAZ) úradujúci olympijský víťaz v chôdzi na 50 km Matej Tóth, ktorého v nedeľu 28. januára čaká na Elán mítingu prvý tohtoročný súťažný štart. V Bratislave sa pokúsi získať titul v chôdzi na 5000 m.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Olympijský víťaz má za sebou turbulentný rok.

Jeho prípravy na obhajobu titulu z majstrovstiev sveta v Pekingu 2015 totiž vlani v júni zastavili obvinenia z toho, že porušil antidopingové pravidlá a následný dištanc od Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF). Tóth sa tak namiesto účasti na MS v Londýne naplno sústredil na očistenie svojho mena. 

 

Kauza sa tiahla dlhé mesiace a konečne pár dní pred Vianocami prišiel vytúžený verdikt, že Matej Tóth je nevinný a môže opäť súťažiť. IAAF zastúpená Jednotkou integrity atletiky sa neodvolala na Športový arbitrážny súd (CAS) proti verdiktu disciplinárnej komisie Slovenského atletického zväzu (SAZ), ktorý uznal Tóthove vysvetlenie, že jeho jedna jediná odchýlka v biologickom pase bola len dôsledok prirodzeného fyziologického stavu.

 

Už sa sústredí iba na športové ciele

Po dlhých peripetiách a vynaložených duševných i finančných prostriedkoch sa tak konečne vrátil k tomu, čo ho napĺňa - športu. Za sebou má už prvú časť prípravy, ktorú hodnotí pozitívne. "Dokonca viac, ako niektoré predchádzajúce januárové prípravy. Je na veľmi dobrej ceste, cítim sa dobre, zdravotne v poriadku a nič ma neobmedzuje. Ide to ešte trošku lepšie, ako sme si mysleli. Čaká ma dôležité sústredenie, takže je pre mňa dôležité, aby som ostal zdravý a v Juhoafrickej republike odviedol kvalitnú robotu, ktorú potom využijem v priebehu ďalšej sezóny. Ostrý štart by mal nastať 24. marca v Dudinciach, kde by som mal absolvovať 50 km. Všetko následne budeme riešiť operatívne," povedal na štvrtkovej tlačovej konferencii.

 

V nedeľu sa predstaví v bratislavskej hale Elán na mítingu

Ešte pred mesačným pobytom v Johannesburgu ho však čaká míting Elán, na ktorom prebehnú halové majstrovstvá SR v chôdzi. "Elán míting a celkovo pretekanie v hale sme zaradili absolútne neplánovane. Ani som nesníval o tom, že by som sa stihol pripraviť na takú úroveň, aby som sa dokázal postaviť na štart. Moja forma ešte zďaleka nie je taká, ako by mala byť, takže štart na Eláne beriem ako formu prípravy a určitú podporu mítingu a MSR. Aj pre mňa je to také príjemné spestrenie, mať opäť štartové číslo na hrudi a opäť sa popreháňať. Ale nejdem na konkrétny čas. Chcem podať dobrý výkon a možno sa pobiť o titul majstra Slovenska," uviedol Tóth na stredajšej tlačovej konferencii.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies