VIDEO: Tornáda v Kentucky zabili minimálne 64 ľudí. Joe Biden sa chystá pomôcť

NETKY.SK • 14 December 2021, 06:16 • 2 min
VIDEO: Tornáda v Kentucky zabili minimálne 64 ľudí. Joe Biden sa chystá pomôcť

WASHINGTON - Obyvatelia amerického štátu Kentucky, ktoré v noci na sobotu zasiahlo niekoľko ničivých tornád, zrejme ostanú bez dodávok tepla, vody či elektriny niekoľko týždňov.

slovakia

left justify in out

Tornáda zasiahli celkovo päť amerických štátov, pričom v najviac postihnutom Kentucky pripravili o život najmenej 64 osôb, informovala v pondelok agentúra AP.

 

img

 

Podľa úradov sú viaceré oblasti v Kentucky také zničené, že zatiaľ nie je možné vyčísliť škody. Úrady pôvodne očakávali vyšší počet obetí, avšak zo zasiahnutej továrne na sviečky v meste Mayfield sa podarilo utiecť do bezpečia viacerým ľuďom, než sa pôvodne predpokladalo. Osem osôb z továrne je však naďalej nezvestných.

 

 

V štátoch Illinois, Tennessee, Arkansas a Missouri zahynulo pri tornádach približne 14 ľudí. "Pri tejto skaze môže trvať najmenej týždeň, kým zistíme konečný počet strát na životoch," povedal guvernér štátu Kentucky Andy Beshear.

 

Kentucky v stredu podľa agentúry AFP navštívi prezident Joe Biden, ktorý pre tento štát vyhlásil stav katastrofy, čo preň umožňuje vyčleniť ďalšie prostriedky federálnej pomoci.

 

Možno vás zaujme: Záplavy v severnej časti Španielska si vyžiadali 2 obete




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies