VIDEO Tomuto sa hovorí zážitok: Slovák bol jediným cestujúcim v lietadle na exotický ostrov Bocaray

NETKY.SK • 30 Január 2016, 07:55 • 2 min
VIDEO Tomuto sa hovorí zážitok: Slovák bol jediným cestujúcim v lietadle na exotický ostrov Bocaray

LONDÝN/MANILA - Letieť súkromným lietadlom za cenu letenky v turistickej triede. Čosi podobné sa pošťastilo Slovákovi Alexandrovi Simonovi, keď si okrem neho nikto iný nekúpil letenku na spoj Philippine Airlines z Manily na exotický ostrov Bocaray.

slovakia

left justify in out

Cestujúci v lietadle sa pred letom obvykle obávajú, či neďaleko nich nebude plakať dieťa alebo či nebudú mať nedostatok miesta - a sú radi, ak vedľa nich ostane voľné sedadlo. Dvadsaťosemročného slovenského cestovateľského bloggera Alexandra Simona, ktorý v súčasnosti žije v rakúskom Ischgli, na letisku v Manile však čakalo obrovské prekvapenie.

 

 

"Keď som prišiel na letisko, začul som z reproduktora: 'Pán Alexander Simon, dostavte sa prosím na informácie'. Slečna mi tam vysvetlila, že nemusím čakať dve hodiny na nasledujúci let, pretože o pol hodiny štartujeme - pričom budem jediným cestujúcim. Nemohol som tomu uveriť. Myslel som, že sa mi sníva. Keď som nastupoval do lietadla, uvedomil som si, že toto je naozaj veľká vec. Veď som ani nemusel stáť v rade," povedal britskému denníku Daily Mail.

 

 

Podľa letušky je táto linka väčšinou do značnej miery obsadená, takže Slovák mal naozaj nezvyčajné šťastie.

 

"Bol to vskutku nezabudnuteľný zážitok: letieť na jeden z najkrajších ostrovov na svete - a navyše sám, ako nejaká superstar," poznamenal vášnivý cestovateľ, ktorý z letu dvojmotorovým turbovrtuľovým lietadlom zverejnil triapolminútové video na YouTube. Urobil tak ešte vlani vo februári, avšak svetovým hitom sa stalo až teraz, keď ho zdieľala stránka Digg. "Toto je moje lietadlo. Nikto tu nie je," hovorí na videu. Neskôr pózuje s pilotmi: "Toto je moje súkromné lietadlo."

 

Bocaray je malý ostrov ležiaci približne 300 kilometrov južne od filipínskeho hlavného mesta Manila. Jeho štvorkilometrovú Bielu pláž bedekre často označujú za jednu z najkrajších na svete.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona