VIDEO Tomu sa hovorí vytrvalosť! Kocúri sa už dva roky snažia vojsť do múzea

NETKY.SK • 20 November 2018, 12:18 • 2 min
VIDEO Tomu sa hovorí vytrvalosť! Kocúri sa už dva roky snažia vojsť do múzea

Múzeum v japonskom meste Onomiči má dvoch skutočne verných návštevníkov. Škoda, že ich nikdy nepustili dnu.

slovakia

left justify in out

Strážnici v múzeu výtvarného umenia v meste Onomiči majú každý deň o zábavu postarané. Nedohliadajú totiž len na to, či návštevníci dodržiavajú pravidlá a či sú umelecké diela v poriadku na svojom mieste, denne sa totiž „pasujú“ s dvojicou neoblomných kocúrov, ktorí sa od roku  2016 vytrvalo snažia dostať dovnútra.

 

Celý príbeh sa začal v čase, keď sa v múzeu konala výstava fotografií mačiek. Vtedy sa pri vchodových dverách objavil čierny kocúr Ken-čan. Je jasné, že do priestorov domu umenia sa nedostal, zvieratá sem totiž majú prísny zákaz vstupu, a to bez ohľadu na to, či ho navštívia s majiteľom alebo z „vlastnej iniciatívy“. Kurátor múzea situáciu s dávkou nadhľadu a humorom okomentoval nasledovne: „Hádam, že Ken-čan zbadal jeden z exponátov cez sklo a myslel si, že by vnútri mohol nájsť kamaráta.“

Od tohto dňa sa však kocúr vracal k múzeu každý deň a scenár sa opakoval. Strážnici mali čo robiť, aby mu zabránili vo vniknutí do budovy. Raz ho dokonca takmer privreli dvere na fotobunku. K nehode však vďaka pozornosti pracovníkov múza nedošlo. A aby toho nebolo málo, o nejaký čas si Ken-čan priviedol aj parťáka Go-čana.

Momentálne sa teda do múzea pokúšajú dostať dvaja a snažia sa o to neomylne každý deň. Pre návštevníkov je táto dvojica natoľko zaujímavá, až sa inštitúcia rozhodla, že si na nich založia marketing. Predávajú preto suveníry s ich podobizňou a pravidelne na sociálne siete pridávajú nové fotografie a videá dokumentujúce ich najnovšie lapajstvá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies