VIDEO Tomášova faktická poznámka nahnevala opozičných poslancov: Glváč prerušil rokovanie

NETKY.SK • 9 Február 2017, 13:41 • 2 min
VIDEO Tomášova faktická poznámka nahnevala opozičných poslancov: Glváč prerušil rokovanie

BRATISLAVA – Opozícia spôsobila v parlamente poriadny rozruch! Vznikol počas rozpravy k správe ombudsmanky Jany Dubovcovej. Poslanec SaS Alojz Baránik sa pustil do Erika Tomáša.

slovakia

left justify in out

Jana Dubovcová hovorila v parlamente o resocializačnom zariadení Čistý deň. Poradca premiéra Fica Erik Tomáš označil jej vystúpenie za protivládny komplot. "Touto správou ste neprekročili svoj tieň. Správa zhŕňa najmä postoje časti opozície. Ako môže správa ombudsmanky vyzerať takto? Vychádza zo sprostredkovaných informácií a ani sa len nepokúsila skonkretizovať zdroje. Je to len znôška úvah a zozbieraných verejných tvrdení a pocitov," povedal Tomáš.

 

Poslancov SaS to nahnevalo a začali kričať. Erik Tomáš potom prišiel k poslancovi Baránikovi a chytil ho za plece. Ten mu povedal, že je „malý mafiánik“. Martin Glváč prerušil rokovanie na niekoľko minút.

 

 

 

V parlamente vystúpila aj predsedkyňa poslaneckého klubu SaS Natália Blahová.  Koaličný poslanec Erik Tomáš (Smer-SD) vo faktickej poznámke Blahovej odkázal, že sa môže hanbiť. "Na balkóne (rokovacej sály, pozn. TASR) sedí vaše svedomie, 53 rodičov klientov a všetkých podporovateľov domova Čistý deň tam sedí. Vy ste už zabudli na poslanecký prieskum, na ktorom ste boli? Môžem sa váš opýtať, prečo ste nikdy neprijali týchto ľudí, aby ste počuli ich názor? Môžem sa opýtať aj pani Dubovcovej, keď už napísala túto mimoriadnu správu, tento komplot spáchaný v spolupráci s vami, prečo ste sa nikdy neopýtali týchto ľudí na balkóne?" odkázal Tomáš.

 

Poslanec zároveň uistil, že bude prvý, kto bude rešpektovať názor orgánov činných v trestnom konaní v tejto veci. "Ale zatiaľ ani polícia, ani prokuratúra nepotvrdili nič z vašich vecí. Slovami jedného klienta vám musím povedať: vy ste zlý človek, pani Blahová. Tu nešlo o nič iné, ako o váš cynizmus. Tu nešlo o ochranu detí, ale o cynické zneužitie tejto témy proti vláde SR. Už nehrajte toto divadlo. Na vašom mieste by som sa od hanby prepadol pod zem," povedal Tomáš, ktorý neskôr nad emotívnou situáciou v parlamente vyjadril ľútosť. 

 

„Bez akýchkoľvek argumentov a akceptovania nových informácií vopred avizujú odvolávanie ministra práce Jána Richtera. Poslanec za SaS neváhal použiť vetu, že vláda preto chráni zariadenie, že Richter si tam chodí užívať s dievčatami. Líder Sme rodina na sociálnej sieti vyzýval ľudí na lynčovanie zariadenia. Aj na tomto sa podieľate,“ povedal Tomáš smerom k ombudsmanke.

 

Dubovcovú kritizoval aj ďalší poslanec za Smer Miroslav Číž. Podľa neho v Dubovcovej sa pod maskou ženy skrýva niečo nepekné. Kritizoval jej mediálne výstupy. „Nezmenili ste pozíciu opozičnej poslankyne a aktivistky,“ povedal s tým, že nikdy nespomenula, že v Čistom dni je zaangažovaný aj jej kolega z SDKÚ.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies