VIDEO Tomáš Možný zvládol debut na Glory, zdolal Turka Kepeneka

NETKY.SK • 18 Apríl 2016, 13:26 • 2 min
VIDEO Tomáš Možný zvládol debut na Glory, zdolal Turka Kepeneka

KODAŇ - Slovenský profesionálny kickboxer Tomáš Možný zvíťazil v sobotu na turnaji Glory 29 v Kodani, keď si v dueli ťažkých váh poradil s Turkom Cihadom Kepenekom na body po extra kole. Išlo o historicky prvú účasť Slováka na jednom z najprestížnejších turnajov v kontaktných športoch vôbec.

slovakia

left justify in out

Obrovitý zástupca klubu Body Gym Poprad (202 cm, 110 kg) predviedol v dánskej metropole dokonalý obrat. V prvom kole ho po tvrdom údere počítali, no koncentrovaným výkonom v ďalšom priebehu postupne priklonil misky váh na svoju stranu. Umne využíval výškovú prevahu a súperovi spôsoboval problémy predovšetkým kopmi a kolenami na hlavu. Jeho prevaha z druhého a tretieho kola napokon vyústila do extra kola, v ktorom mal kondične navrch a vďaka väčšej aktivite ho arbitri jednomyseľne určili za víťaza.

 

"Takto som sa ešte po zápase nikdy necítil. Uspieť na Glory je skutočne niečo výnimočné, mal som slzy na krajíčku. Je to veľké povzbudenie do ďalšej kariéry a verím, že aj pekné zviditeľnenie pre Slovensko," povedal v rozhovore pre TASR 24-ročný rodák z Košíc.

 

Matchmaker Glory Cor Hemmers na jeho adresu uviedol, že je zaujímavým bojovníkom s potenciálom do budúcna, ktorý však musí zapracovať na boxe a obrane. "Je to tak, hoci čo sa týka boxu, už nejaký čas mám problém s pravou rukou a to sa prejavilo aj v tomto zápase. Rozhodne však musím zosilnieť, absolútna elita je ešte tvrdšia než Kepenek," priznal Možný, ktorý upravil svoju bilanciu na 15 víťazstiev, 4 prehry a 2 remízy.

 

Úradujúci majster Európy organizácie WKN sa vďaka triumfu predstaví na minimálne ešte jednom turnaji Glory. Podľa slov jeho trénera a manažéra Lukáša Bodyho sa tak nestane na májovom Glory 30 v Los Angeles, ale hneď na nasledujúcom Glory 31 v Amsterdame (dátum zatiaľ nie je určený, pozn.). "Zmluvu máme na tri zápasy, prvý bolo potrebné vyhrať. Veľmi sa z toho tešíme, je to obrovský úspech. Glory v kickboxe znamená toľko čo UFC v MMA, vyšší level už nie je. Tomáš samozrejme na sebe ešte musí zapracovať, no čo je pozitívne, je uňho vidieť neustály progres," uviedol Body pre TASR.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona