VIDEO Tohto muža vychovali vlky! Ľudia ho našli v divočine až dospelého

NETKY.SK • 9 Apríl 2018, 20:27 • 2 min
VIDEO Tohto muža vychovali vlky! Ľudia ho našli v divočine až dospelého

RANTE - Marcos Rodriguez Pantoja má nevšedný životný príbeh. Dostal prezývku "španielsky Mowgli" po tom, ako bol nájdený s vlkmi v horách Sierry Montany .

slovakia

left justify in out

S vlkmi žil od svojich 7 rokov. Jeho mama zomrela, keď mal 3 roky a otec bol na neho zlý. Keď mal 6 rokov bol na leto poslaný na vidiek k pastierovi kôz. Nechcel sa však vrátiť domov a tak utiekol do hôr, kde žil so zvieratami až do 19, keď ho objavili ľudia a zavolali políciu.  

 

Naučil sa komunikovať prostrednícvom vrčania, zavíjania a iných zvukov a spával v jaskyni s inými zvieratami. "Zvieratá ma viedli, naučil som sa od nich čo mám jesť, jedol som všetko, čo jedli oni," povedal Marcos pre BBC. "Diviaci jedli hľuzy spod zeme, vedeli ich nájsť, lebo ich cítili. Nechal som ich, kým rozryli pôdu, potom som po nich hodil kameň a keď utiekli, pozbieral som hľuzy," opísal.

 

"Jedného dňa som v jaskyni našiel vĺčatá a začal som sa s nimi hrať. Zaspal som pri nich. Neskôr ich matka priniesla jedlo a prebudil som sa. Ostražito ma sledovala. Vĺčatá začali trhať mäso, jedno z nich sa ku mne priblížilo a pokúsil som sa mu ho vziať, pretože som bol veľmi hladný ale vlčica ma mňa zavrčala a tak som sa rýchlo stiahol. Keď sa jej mláďatá nažrali, posunula ku mne kus mäsa. Bál som sa ho dotknúť, myslel som, že na mňa zaútočí, ale ona ho o chvíľu ku mne posunula ňufákom ešte bližšie a bližšie. Napokon ma začala oblizovať, stal som sa členom ich rodiny," rozpovedal svoj príbeh pre BBC.

 

Potom v spoločnosti vlkov žil približne 12 rokov, počas ktorých sa adaptoval na ich spôsob života, vrátane špecifickej komunikácie či jedenia surového mäsa.

 

VIDEO Príbeh ako z rozprávky Kniha džunglí, dievčatko žilo v pralese s opicami

 

Jedného dňa po neho prišla polícia a Marcos sa ako 19-ročný vrátil medzi ľudí, čo neskôr opísal ako najhorší zážitok v jeho živote. Na policajnej stanici ho identifikoval jeho otec. "Necítil som nič, keď som ho zbadal," povedal Marcos. "Spýtal sa ma len na jednu otázku:" Kde máš bundu? " Ako by som po toľkých rokoch mohol nosiť tú istú bundu! "

 

Španielsky Mowgli má v súčasnosti 72 rokov a žije v mestečku Rante na severe Španielska, blízko severnej hranice s Portugalskom. Býva v penzióne a pracuje ako barman. V rozhovore pre El País povedal, že ho po návrate do civilizácie ľudia veľmi sklamali, keď zneužívali jeho naivitu.  

 

Kým sa opäť naučil žiť medzi ľuďmi, trvalo to nejaký čas. Najhorší bol podľa neho hluk mesta, autá a ľudia, ktorý "ako mravce pobehovali všetkými smermi." Bál sa prejsť cez cestu.

 

Tri roky žil s mníškami v Madride, kde pomaly menil svoje zvieracie návyky na ľudské. Naučil sa jesť z taniera a chodiť vzpriamene. Potom ho poslali do školy.

 

Často vraj rozmýšľal nad návratom do hôr, ale postupom času si zvykol a uvedomil, že v civilizácii má mnoho vecí, ktoré v divočine nemal. "Napríklad hudbu, alebo ženy, áno, ženy sú veľmi dobrý dôvod na to, aby som tu zostal," dodal. Občas však do hôr medzi svojich vlkov zavíta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona