VIDEO To je pohľad! Potápači pod morskou hladinou objavili gigantického červa

NETKY.SK • 10 December 2018, 12:22 • 2 min
VIDEO To je pohľad! Potápači pod morskou hladinou objavili gigantického červa

Aj takéto tajomné tvory ukrývajú oceány.

slovakia

left justify in out

Dvaja skúsení potápači Steve Hathaway a Andrew Buttle sa nedávno potápali v oblasti Nového Zélandu . Narazili tu na veľmi zvláštneho živočícha. Na prvý pohľad sa zdá, že ide o obrovského červa, ktorý pláva vodami oceánu, pričom sa veľmi dynamicky mení a vyzerá stále inak. Áno, skutočne išlo o živočícha, ktorého nazývajú červom, no v skutočnosti je oveľa komplikovanejší, než sa na prvý pohľad zdá.

 

Počuli ste už o ohnivke obrovskej alebo o morskom jednorožcovi? Práve o tohto tvora sa totiž jedná. Jeho telo sa však skladá z veľkého množstva malých jednobunkových organizmov, ktoré sa potrebujú spájať do väčších celkov, nakoľko nemajú nervovú sústavu. Takto vytvárajú najskôr malé zoskupenia pripomínajúce sieť, neskôr sa menia na gigantických „červov“ plaviacich sa vo vodách oceánov, pričom využívajú ich prúdenie.

 

img

Zdroj: Wikipédia

 

„Oceán je tak fantastické miesto, obzvlášť, keď ste schopní rozoznať, čo vidíte, a pochopiť rôzne druhy chovania,“ vyjadril sa Hathaway. Práve ohnivka totiž púta jeho pozornosť už celé roky. A táto bola skutočne hodná obdivu, mala totiž až osem metrov!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies