VIDEO Títo chalani vymysleli plávajúci smetiak, ktorý vyčistí oceány

NETKY.SK • 19 Január 2016, 18:00 • 2 min
VIDEO Títo chalani vymysleli plávajúci smetiak, ktorý vyčistí oceány

BRATISLAVA - Tento projekt sa volá SEABIN a je jednoduchým riešením pre znečistené oceány.

slovakia

left justify in out

Zakladatelia projektu Andrew Turton a Pete Ceglinski predstavili svoj nový vynález. Seabin je podľa nich revolúcia v čistení oceánov. Tento vynález pomôže vytvoriť čistejšie oceány a zdravšie prostredie pre živočíchy v podmorskom svete. Projekt Seabin pomáha vytvoriť lepší život pre každého a každú živú vec.


Znečisťovanie životného prostredia bol a aj je veľkým globálnym problémom. Ľudia nemyslia na prírodu a znečisťujú ju. Títo chalani mali skvelý nápad. Odpadkový kôš, ktorý pozbiera smeti z hladiny vody. Odpadkový kôš pozbiera odpad, ako napríklad plast a rôzne iné predmety. Odpady do Seabin koša sa chytajú ľahko a pomerne aj jednoducho sa dajú zlikvidovať. 

 


Chlapci by chceli tento vynález dať aj do predaja už tento rok.

 
„Existuje aj rôzne iné riešenia, ktoré problém so znečistením oceánov vyriešia a to sú typické „trash lode“, ktoré jazdia po prístavoch a zbierajú odpad pomocou sietí. Sú však veľmi nákladné na prevádzku a údržbu,“ hovorí Caterina Amengual, generálny riaditeľ životného prostredia pre Baleárske ostrovy v Španielsku.


Prečo je Seabin lepší?


- môžete si ho zaobstarať hocikedy
- je to ideálne riešenie
- je to prevencia
- je to vzdelávací projekt
- naozaj to funguje 
- nízka cena
- nízke náklady na jeho údržbu
- je efektívny
- funguje 24 hodín 7 dní v týždni 


Funguje to tak, že v prístavoch tento odpadkový kôš sa umiestni a matka príroda prináša odpadky do koša, kde sa uchytia. Je to náročná úloha, ale dá sa to urobiť. 


Technický diagram o tom, ako Seabin funguje.

 

img

 

Seabin sa nachádza vo vode a je upevnený na plávajúcej doske. K dispozícii je aj vodné čerpadlo, ktoré vytvára prietok vody do koša a vtiahne do seba všetky plávajúce odpadky a nečistoty. Odpadky sú zachytené vo vreci z prírodného vlákna.


A čo robia chalani teraz? V skutočnosti práve zbierajú odpad. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies