VIDEO Tisícky Rusov si pripomenuli Stalingrad a podporili svojich športovcov

NETKY.SK • 3 Február 2018, 16:34 • 2 min
VIDEO Tisícky Rusov si pripomenuli Stalingrad a podporili svojich športovcov

MOSKVA - Desaťtisíce Rusov sa zúčastnili v sobotu na zhromaždeniach po celej krajine, aby vyjadrili vlasteneckú jednotu a podporu ruským športovcom na nadchádzajúcich zimných olympijských hrách. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa polície sa 60.000 ľudí zišlo neďaleko moskovského Červeného námestia a podobné zhromaždenia stoviek či tisícov účastníkov sa konali aj v iných mestách. Organizovala ich vládou iniciovaná Občianska komora Ruskej federácie s cieľom pripomenúť si 75 rokov od víťazného skončenia bitky o Stalingrad, krutého obliehania, ktoré sa stalo kľúčovým vojenským a psychologickým zlomom vo vývoji druhej svetovej vojny.

 

Zhromaždenia sa konali taktiež v čase rozhorčenia ruských športovcov, ktorí musia po dopingových škandáloch súťažiť na olympiáde v Južnej Kórei v neutrálnych dresoch a súpravách. Niektorí účastníci na moskovskej manifestácii držali transparenty s nápismi "Športovci bez vlajky - športovci bez vlasti".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies