VIDEO The Strokes pracujú na novej štúdiovke

NETKY.SK • 12 Október 2016, 16:15 • 2 min
VIDEO The Strokes pracujú na novej štúdiovke

BRATISLAVA - Americká rocková kapela The Strokes pracuje na novej štúdiovke. V rozhovore pre britský magazín DIY to potvrdil gitarista formácie Nick Valensi.

slovakia

left justify in out

„Pomaly, ale iste pracujeme na novej štúdiovke. Neviem, kedy presne vyjde, keďže momentálne iba píšeme a skladáme piesne,“ prezradil 35-ročný hudobník. „Vlastne práve preto sa teraz nachádzam v štúdiu v New Yorku,“ dodal muzikant, ktorý plánuje 28. októbra vydať debutový album New Skin s jeho skupinou CRX.

 

 

Kapela The Strokes uviedla tento rok na trh EP nahrávku Future Present Past so skladbami Drag Queen, Oblivius, Threat Of Joy a remixom piesne Oblivius, o ktorý sa postaral bubeník formácie Fabrizio Moretti. Štúdiový album však zatiaľ naposledy ponúkli ešte v roku 2013, pričom šlo o nahrávku Comedown Machine.

 

The Strokes vznikli v roku 1998 v New Yorku. Okrem Morettiho a Valensiho sú členmi formácie aj Julian Casablancas (spev), Nikolai Fraiture (basgitara) a Albert Hammond Jr. (gitara). Debutový album Is This It vydali v roku 2001. Nasledovali Room On Fire (2003), First Impressions Of Earth (2006), Angles (2011) a spomínaný Comedown Machine. Medzi ich najväčšie hity patria skladby Last Nite, Someday, 12:51, Reptilia, Juicebox, You Only Live Once, Heart In A Cage alebo Under Cover Of Darkness. Na konte majú napríklad jednu BRIT Award či štyri NME Awards.
Informácie pochádzajú z webstránok www.nme.com, diymag.com a archívu agentúry SITA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies