VIDEO Teroristické útoky pri futbalovom štadióne Besiktasu v Istanbule: Počet obetí stúpol na 44!

NETKY.SK • 12 December 2016, 11:06 • 2 min
VIDEO Teroristické útoky pri futbalovom štadióne Besiktasu v Istanbule: Počet obetí stúpol na 44!

ISTANBUL - Na 44 mŕtvych stúpol dnes počet obetí dvoch bombových útokov, ku ktorým došlo v sobotu v blízkosti futbalového štadióna v centre Istanbulu. Medzi mŕtvymi je 36 policajtov a osem civilistov, ďalších najmenej 155 osôb utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

VIDEO: Moment of the explosion in #Istanbul caught on Besiktas TV live broadcast - @sporundibicom pic.twitter.com/YMKLj25oX3

 

 

 

K zodpovednosti za útok sa v nedeľu prihlásila militantná skupina Sokoli oslobodenia Kurdistanu (TAK).

 

K explóziám došlo v sobotu neskoro večer v blízkosti nového štadióna Vodafone Arena v európskej časti Istanbulu asi hodinu po ligovom futbalovom zápase medzi domácim Bešiktašom a Bursasporom.

 

Jeden z výbuchov sa odohral priamo pred štadiónom, druhý spáchal samovražedný atentátnik v priľahlom parku. Terčom útoku boli podľa všetkého príslušníci polície, ktorí predtým na štadióne hliadkovali počas stretnutia.

 

 

ch prišlo niekoľko ľudí o život a ďalší boli zranení. Podľa neho šlo o teroristický útok na "naše bezpečnostné zložky a našich občanov" a s cieľom "spôsobiť čo najväčšie straty. Výsledkom týchto útokov sú, žiaľ, mučeníci a zranení".

 

Turecká rada pre rozhlasové a televízne vysielanie - ako je v krajine v podobných prípadoch obvyklé - vydala dočasný zákaz vysielania spravodajských materiálov o výbuchoch v Istanbule, aby "sa zabránilo zverejneniu správ, ktoré môžu mať za následok strach, paniku alebo chaos, alebo poslúžiť cieľom teroristických organizácií."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies