VIDEO Teroristi z Hamasu učia deti zabíjať, tvrdý tréning a vymývanie mozgov

NETKY.SK • 12 December 2016, 16:00 • 2 min
VIDEO Teroristi z Hamasu učia deti zabíjať, tvrdý tréning a vymývanie mozgov

GAZA – Teroristická skupina Hamas, ktorá operuje v Palestíne, rozširuje rady detských bojovníkov. Niektoré deti majú len dva či tri roky, sotva sa naučili chodiť a už pochodujú s ťažkými zbraňami.

slovakia

left justify in out

Teroristi tento oddiel nazývajú „budúcnosťou Hamasu,“ ktorý cez víkend oslávil 29. výročia založenia. Fotografie zverejnené na propagandu zachytávajú desivé zábery detí, ktoré sa učia zabíjať.

Tréningy sú trvrdé, deti musia zvládať fyzicky náročné cviky, chodia po klincoch bosými nohami, skáču cez oheň, skladajú zbrane, strieľajú, bojujú...

 

Pod jednou z fotografií sa píše: "Mláďatá Hamasu sú ďalší vojaci v Gaze a ďalšia oslobodzovacia armáda, ak Boh dá." "Generáciou po generácii Hamas zvyšuje svoju dôstojnosť a silu," píše sa pod inou fotografiou.

 

 

 

Teroristi nikoho nešetria, v armáde sú aj malé dievčatá, takisto nosia uniformy a zbrane.

 

Hamas bol zriadený v roku 1987 počas prvého povstania proti izraelskej okupácii Západného brehu Jordánu a pásma Gazy.

 

Islamská skupina prevzala kontrolu nad pásmom Gazy v roku 2007 a od vtedy bojovala s izraelskou armádou už v troch vojnách.

 

Hamas, ktorý USA a EÚ klasifikujú ako teroristickú skupinu, pravidelne vykonáva samovražedné útoky voči Izraelu. Úmrtnosť je vysoká a do armády už zrejme nie je koho verbovať, teroristi tak berú aj deti a ženy.

 

Zmienka o detskej armáde prišla pred siedmimi rokmi.

 

Teroristi porušujú medzinárodné zákony o právach a ochrane detí. OSN v roku 2015 o tejto situácii vydala dokument ale viac menej sa proti tomu nič nepodniklo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies