VIDEO Tento šialenec sa necháva hrýzť jedovatými hadmi, je voči nim imúnny

NETKY.SK • 21 Január 2016, 19:00 • 2 min
VIDEO Tento šialenec sa necháva hrýzť jedovatými hadmi, je voči nim imúnny

WISCONSINE - Amatérsky vedec trénuje sám seba tak, že sa necháva uhryznúť od najnebezpečnejších hadov na svete, a prehlasuje, že je voči ich jedu imúnny.

slovakia

left justify in out

Tim Friede (37) sa nechal uhryznúť už viac ako 160-krát v priebehu 16 rokov a dúfa, že jeho experimenty prispejú k vývoju vakcíny proti hadiemu jedu pre ľudí, ktorí odolní nie sú.

 

Aby dokázal, že jeho seba-imunizačná teória funguje, sa nedávno nechal uhryznúť od dvoch najnebezpečnejších hadov - Taipanom a mambou čiernou, ktorých jed normálneho človeka zabije v priebehu niekoľkých minút.

 

"Som asi jediný človek na svete, ktorý dokáže stráviť jed týchto hadov a prežiť,“ povedal Tim. "Neprestanem s tým, dokým sa nenájde vakcína, alebo zomriem,“ prehlásil.

 

"Ruky ma po pohryznutí pálili, bola to hrozná bolesť, ale cítil som sa skvele,“ opisuje nebezpečný experiment Tim, ktorého hazard so životom a vášeň pre jedovaté hady stála manželstvo.

 

"V roku 2011 som urobil veľkú chybu, keď som sa nechal uhryznúť dvoma kobrami naraz. Po prvej som bol v poriadku, ale tá druhá bola už moc. Padol som do kómy takmer som zomrel, bolo to drsné,“ vysvetlil. "Bola to veľká chyba, ale patrí to k tomu, treba sa cez to dostať."

 

Tim vo svojom dome vo Wisconsine v USA chová päť najjedovatejších hadov na svete. "Mám štrkáča, vodnú kobru, Taipana, mambu čiernu a štrkáča diamantového. Som odolný na každého z nich."

 

Mikrobiológ Brian Hanley z Univerzity v Kalifornii, ktorý sa zaoberá výskumom imunity, Tima podporuje. Hanley dúfa, že s Timom získajú investorov a jedného dňa vyvinú vakcínu proti hadiemu jedu. Tim verí, že bolesť, ktorú vytrpel v priebehu 16 rokov, raz pomôže zachrániť množstvo životov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona