VIDEO Tento pár žije s polárnym medveďom a inými zvieratami, sú ako rodina

NETKY.SK • 16 Február 2018, 18:29 • 2 min
VIDEO Tento pár žije s polárnym medveďom a inými zvieratami, sú ako rodina

Mark Dumas a jeho žena Dawn sú asi jediní ľudia na svete, ktorý si môžu dovoliť hrať sa s ľadovým medveďom.

slovakia

left justify in out

Kanadský manželský pár chová viaceré zvieratá, mnoho z nich patrí medzi potencionálne nebezpečné. Najväčšou hviezdou je polárna medvedica Agee, ktorá chodí aj na rôzne natáčania. Vraj sa vždy teší, keď Mark príde s vozíkom, lebo vie, že sa ide pozrieť na nové miesto. Nežije v zajatí ako napríklad v Zoo, má tu viac rozptýlenia.

 

V ich opatere je aj grizly Billy, ktorý je údajne veľký srandista. „Rozdiel medzi grizlym a polárnym medveďom je ten, že polárny medveď nemá zmysel a pre humor a grizly je naopak za každú srandu,“ povedal Mark pre The Ladbible.

 

Agee má 381 kg a 23 rokov. Polárne medvede sa vo voľnej prírode dožívajú len okolo 15-20 rokov. Avšak ako povedal Mark, v zajatí majú pohodlnejšie podmienky, zdravotnú starostlivosť a dožívajú sa až 35 rokov. Jeden medveď sa dožil rekordných 42 rokov. Manželia dúfajú, že Agee to potiahne podobne ďaleko.

 

Mark má s Agee jedinečný vzťah. Vychoval ju od malička naučil ju všetko vrátane plávania. Rád sa s ňou objíma a mazná. Niekedy sa ho ľudia pýtajú, či sa nebojí alebo či na neho nezaútočí. "Agee so mnou žila celý život. Stále je so mnou a ja som s ňou a tak to bude až kým jeden z nás nezomrie,“ povedal Mark. „Keď bola malá, občas ma trochu hrýzla, ale to robia všetky mláďatá. Postupne sa to odnaučila. Aj malé deti musíte naučiť, aby nehrýzli,“ vysvetlil.

 

Manželia sa tiež starajú o jelene, vlky, orly, soby a donedávna aj o horské levy, ktoré už ale zomreli na starobu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies