VIDEO TdF: Saganov mechanik hodil po kameramanovi fľašu, pykať bude Yates

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 11:24 • 2 min
VIDEO TdF: Saganov mechanik hodil po kameramanovi fľašu, pykať bude Yates

PARÍŽ - Organizátori cyklistických pretekov Tour de France 2015 potrestali jednoetapovou suspendáciou športového riaditeľa tímu Tinkoff-Saxo Seana Yatesa. Dôvodom bol incident z nedeľňajšej 15. etapy z Mende do Valence, ktorý sa udial pri výmene bicykla slovenského jazdca Petra Sagana.

slovakia

left justify in out

Sagan menil bicykel 40 km pred cieľom. Do cesty medzi ním a mechanikmi sa však dostal televízny kameraman na svojom motocykli. Z toho dôvodu výmena trvala o niekoľko sekúnd dlhšie, čo nahnevalo hlavného mechanika Tinkoff-Saxo Faustina Munoza, ktorý po kameramanovi hodil fľašu s vodou.

 

 

 

 

 

 

Sagan sa asi 35 km pred cieľom snažil vymeniť bicykel za iný - aerodynamickejší, ktorý mu mal viac vyhovovať v šprintérskom dojazde. Motocykel s televíznou kamerou sa však dostal medzi Slováka a sprievodné vozidlo Tinkoff-Saxo a jazdec blokoval pri komunikácii medzi cyklistom a športovým riaditeľom. "Nemohli sme vykonať zmenu efektívne. Peter signalizoval motorke, aby pokračovala v jazde, zostalo to bez odozvy. Výsledkom je, že Sean sa nemôže zúčastniť na 16. etape. Je to rozhodnutie jury a musíme ho rešpektovať. Je však absolútne nevyhnutné zdôrazniť, že všetky tímy vrátane nášho musia dostať priestor na svoju prácu. Motorky by mali zastaviť na ľavej strane, aby na pravej mohli pracovať jazdec a mechanik," uviedol v tlačovej správe šéf športových riaditeľov Tinkoff-Saxo Steven de Jongh.

 

V čase výmeny bicykla sa stupňovalo tempo pelotónu, výmenu bolo potrebné urobiť rýchlo. Sagan sa s pomocou tímových kolegov rýchlo vrátil do pelotónu. "Na záver etapy som si chcel vziať svoj šprintérsky bicykel, ktorý je rýchlejší a aerodynamickejší ako ostatné. Zdržal ma však motocykel s kamerou, ktorý zavadzal môjmu sprievodnému vozidlu. Trochu nás to naštvalo. Stál som tam uprostred cesty a nevedel som, čo mám robiť," priznal pre web Tour Peter Sagan.

 

Yates v tom čase riadil automobil s mechanikmi a organizátori TdF 2015 ho tak uznali zodpovedného za incident. Nezúčastní sa na pondelkovej 16. etape, ktorá povedie z Bourg-de-Péage do Gapu, a do sprievodného pelotónu sa vráti opäť v stredu. V utorok majú cyklisti tzv. oddychový deň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona