VIDEO Tatranské Rysy majú nového obyvateľa: Udomácnila sa tu mačka!

NETKY.SK • 5 November 2018, 13:56 • 2 min
VIDEO Tatranské Rysy majú nového obyvateľa: Udomácnila sa tu mačka!

Turisti nemohli uveriť tomu, koho stretli počas vysokohorskej túry na tatranských Rysoch.

slovakia

left justify in out

Túra na slovensko-poľský štít nazývaný Rysy nepatrí práve k tým najjednoduchším. Vrchol sa nachádza vo výške 2503 metrov nad morom a vedie k nemu relatívne náročná trasa. Napriek tomu sa každoročne teší veľkej obľube turistov z celého sveta, ktorí na chvíľu zatúžia vidieť svet z vtáčej perspektívy.

 

Je celkom bežné, že sa návštevníkom Tatier z času na čas podarí zahliadnuť nejaké divo žijúce zviera ako napríklad kamzíka, svišťa či rysa. Bežnú domácu mačku by však vo vysokohorskom teréne zrejme nikto nečakal. Napriek tomu sa v októbri na Rysoch objavila a nikto netuší, odkiaľ prišla.

 

Videozáznam zachytávajúci mačku v nadmorskej výške 2499 metrov sa podarilo vyhotoviť Poliakovi Wojciechovi Jabczynskému. Mačička si svoj pobyt na vyhľadávanom štíte evidentne užíva.

 

 

Malá šelma sa okamžite stala tatranským miláčikom a hovorili o nej médiá nielen v Poľsku a na Slovensku, ale aj vo Veľkej Británii, kde sa dostala na titulok internetového vydania známeho britského denníka Daily Mail.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies