VIDEO Tatar znovu vypadol zo zostavy Vegas, Boston inkasoval počas Chárovho trestu

NETKY.SK • 5 Máj 2018, 14:05 • 2 min
VIDEO Tatar znovu vypadol zo zostavy Vegas, Boston inkasoval počas Chárovho trestu

LAS VEGAS - Slovenský hokejista Tomáš Tatar znovu vypadol zo zostavy Vegas, tím Golden Knights aj bez jeho pomoci uspel nad San Jose 5:3 v piatkovom piatom stretnutí 2. kola play-off Západnej konferencie NHL. Vegas delí od postupu do finále jediný víťazný zápas, v sérii hranej na štyri triumfy vedú 3:2.

slovakia

left justify in out

"Zlatí rytieri" boli od začiatku lepším mužstvom, v 49. min bolo skóre už 4:0 pre Vegas. Druhý zásah Alexa Tucha v stretnutí vyhnal z bránky San Jose Martina Jonesa, ktorého nahradil Aaron Dell. Zmena gólmana bola pozitívnym impulzom pre hráčov Sharks, v priebehu šiestich minút strelili tri góly a k Vegas sa priblížili na rozdiel jediného zásahu. Prvým úspešným strelcom San Jose bol americký útočník so slovenským pôvodom Kevin Labanc. Pri všetkých góloch hostí asistoval Logan Couture. "Žraloci" v závere duelu v snahe vyrovnať odvolali brankára, triumf Vegas spečatil do opustenej "svätyne" Jonathan Audy-Marchessault.

Obranca Dan Girardi rozhodol zásahom v 64. min o triumfe Tampy Bay nad Bostonom 4:3 po predĺžení v piatkovom štvrtom stretnutí 2 kola play-off Východnej konferencie NHL. Tím Lightning vedie už 3:1 v sérii hranej na štyri víťazné zápasy. Kapitán Bruins Zdeno Chára odohral 24:29 min, pripísal si jeden mínusový bod. Inkasoval menší trest, počas ktorého Tampa skórovala, prezentoval sa aj jednou strelou na bránku súpera, 6 bodyčekmi a sám zablokoval dva strelecké pokusy hostí.

Na triumfe Tampy Bay sa podieľal dvoma bodmi za gól a asistenciu kapitán Steven Stamkos, skórovali aj Nikita Kučerov a Brayden Point. Bostonu nepomohli ani dva zásahy Patrica Bergerona.

"Môj vyrovnávajúci gól bol, samozrejme, veľmi dôležitý, ale v play-off sú najdôležitejšie víťazstvá. Je jasné, že každý chce byť v tejto fáze sezóny produktívny, ale nie je to iba o jednom hráčovi a aj preto sme úspešní. Dobré tímy majú vždy široký káder," povedal podľa nhl.com Stamkos.

Tím Bruins v 10. min prehrával už o dva góly, no dokázal otočiť stav vo svoj prospech. Napokon však znovu otočila i Tampa. "Vrátili sme sa do zápasu. Ukázali sme srdce, bojujeme celý čas. Boli sme už v dobrej pozícii, no, zvrtlo sa to a neuspeli sme," povedal obranca Bostonu Charlie McAvoy.

Sumáre 2. kola play-off NHL - štvrté zápasy (hrá sa na štyri víťazstvá) - piatok:

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Boston - Tampa Bay 3:4 po predĺžení (1:3, 1:0, 1:1 - 0:1) - stav série: 1:3
Góly: 16. Pastrňák (Krug, Marchand), 23. Bergeron (Krug), 47. Bergeron (Marchand) - 5. B. Point, 10. Kučerov (Hedman, Stamkos), 53. Stamkos (J. T. Miller), 64. Girardi (Killorn, Gourde)
Zdeno Chára (Boston) odohral 24:29 min -1, 2 trestné minúty, 1 strela na bránku, 6 "hitov", zablokoval 2 strely súpera

 

 



ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Vegas - San Jose 5:3 (1:0, 2:0, 2:3) - stav série: 3:2
Góly: 20. Neal (S. Theodore, Perron), 25. Tuch (Marchessault, W. Karlsson), 29. Haula (Perron, Carpenter), 49. Tuch (Eakin, O. Lindberg), 59. Marchessault - 50. Labanc (Couture, Hertl), 52. Hertl (Bödker, Couture), 56. Bödker (Couture)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona