VIDEO Horiaci tanker , ktorý havaroval pri pobreží Číny môže vybuchnúť a spôsobiť ekologickú katastrofu!

NETKY.SK • 8 Január 2018, 09:54 • 2 min
VIDEO Horiaci tanker , ktorý havaroval pri pobreží Číny môže vybuchnúť a spôsobiť ekologickú katastrofu!

PEKING - Iránskemu tankeru, ktorý v sobotu večer nabúral pri východnom pobreží Číny do nákladnej lode, hrozí explózia a následné potopenie.

slovakia

left justify in out

V pondelok o tom informovali čínske médiá s tým, že pátranie po 32 nezvestných členoch jeho posádky a práce na odstraňovaní ropnej škvrny komplikujú prudký oheň a jedovaté plyny. Podľa informácií televízie CCTV, ktorá citovala štátnych predstaviteľov, sa zatiaľ záchranným tímom nepodarilo nájsť nikoho z posádky. Po 30 Iráncoch a dvoch Bangladéšanoch pátrajú úrady z Číny, Južnej Kórey aj americké námorníctvo, ktoré vyslali lode a lietadlá.

Odborníci sa obávajú, že horiaci tanker, ktorý sa v sobotu v Juhočínskom mori zrazil s hongkonskou nákladnou loďou, vybuchne a spôsobí ekologickú katastrofu. Informovala o tom v pondelok BBC.

 

Tanker Sanchi sa zrazil v sobotu večer s hongkonskou nákladnou loďou CF Crystal asi 257 kilometrov od pobrežia, informovalo čínske ministerstvo dopravy. Po kolízii začal horieť a vytiekla z neho ropa. 

 

Tanker prevážal z Iránu do Južnej Kórey 160,000 ton ropného kondenzátu v hodnote približne 60 miliónov dolárov. V sobotu podvečer sa približne 260 kilometrov východne od ústia rieky Jang-c’-ťiang zrazil s hongkonskou nákladnou loďu CF Crystal vezúcou náklad obilia zo Spojených štátov. Príčiny kolízie oboch lodí zatiaľ podľa BBC nie sú známe.


Sanchi, ktorý je registrovaný v Paname, sa plavil z Iránu do Južnej Kórey a prevážal 136-tisíc ton ultraľahkej ropy. CF Crystal prevážala obilie z USA. Všetkých 21 členov posádky z Crystal sa podarilo zachrániť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies