VIDEO Tanker s ruským plynom vstúpil do amerického prístavu Everett

NETKY.SK • 30 Január 2018, 21:13 • 2 min
VIDEO Tanker s ruským plynom vstúpil do amerického prístavu Everett

MOSKVA - Prvá dávka skvapalneného plynu ruského pôvodu nakoniec prišla do USA. Tanker Gaselys so skvapalneným zemným plynom ruského pôvodu, včera konečne dorazil na regasifikačný terminál Everett neďaleko Bostonu (USA), informovala agentúra Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Počas niekoľkých dní stál tanker v zátoke. V druhej polovici februára prístav prijme ďalší tanker - Provalys, ktorý tiež prepravuje ruský skvapalnený zemný plyn. Za posledné tri roky, toto je prvé skvapalnené palivo, ktoré prišlo do USA nie z Trinidadu a Tobaga.

 

Tanker Gaselys prišiel k pobrežiu Bostonu už v stredu 24. januára, ako naznačujú údaje systému monitorovania námorných plavidiel Marine Traffic. Na palube je 73-tisíc ton LNG z ruského projektu "Yamal LNG", ktoré boli trikrát prekupené inými spoločnosťami. Je známe o zmene najmenej troch majiteľov nákladu: najprv to bol NOVATEK, ktorý vlastní kontrolný balíček akcií "Yamal LNG", odkiaľ pochádza náklad, ďalej - obchodná malajzíjska spoločnosť Petronas a potom - francúzska Engie.

 

Pravdepodobne, reťazec bol dlhší, ale práve posledné reťazové spojenie - Engie - dodal tento náklad z britského terminálu Isle of Gain do Nového Anglicka, kde veľmi rýchlo rastú náklady na plyn, na pozadí studenej zimy a nedostatočnej kapacity potrubia na zvýšenie dodávok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies