VIDEO Taliban zaútočil počas návštevy šéfov NATO a Pentagónu na kábulské letisko

NETKY.SK • 27 September 2017, 12:46 • 2 min
VIDEO Taliban zaútočil počas návštevy šéfov NATO a Pentagónu na kábulské letisko

KÁBUL - Najmenej šesť mínometných granátov zasiahlo dnes medzinárodné letisko v afganskej metropole Kábul, do ktorej pricestovali na neohlásenú návštevu generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg a minister obrany Spojených štátov James Mattis.

slovakia

left justify in out

Útok na letisku v Kábule si vyžiadal päť zranených civilistov. Podľa doterajších informácií zasiahlo oblasť najmenej šesť mínometných granátov. Jeden z nich skončil v blízkom dome, v ktorom utrpelo zranenia spomínaných päť osôb, vrátane jednej ženy.

 

Podľa vyjadrenia hovorcu afganského ministerstva vnútra Nadžíba Dániša neboli v súvislosti s týmto útokom hlásené nijaké obete na životoch alebo zranenia.

 

K zodpovednosti za ostreľovanie letiska sa prostredníctvom Twitteru prihlásilo militantné hnutie Taliban. Riaditeľ letiska Tímúr Šáh Hámidí uviedol, že v dôsledku útoku boli pozastavené všetky lety.

 

Podľa viacerých médií zasiahol priestory letiska vyšší počet rakiet alebo mínometných granátov.

 

Spravodajca stanice CBS News na Twitteri napísal, že počul najmenej 20 výbuchov, zatiaľ čo miestna tlačová agentúra TOLOnews informovala o 20-30 zásahoch.

 

Stoltenberga s Mattisom prijal v Kábule afganský prezident Ašraf Ghaní a neskôr mali absolvovať spoločnú tlačovú konferenciu, stretnutia na americkom veľvyslanectve, ako aj rozhovory s vojakmi. Predpokladá sa, že predmetom ich návštevy je uplatňovanie novej americkej stratégie v Afganistane, ktorú v auguste predstavil prezident USA Donald Trump.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies