VIDEO Talianskej polícii sa podarilo zadržať 20 rokov hľadaného bossa 'Ndranghety!

NETKY.SK • 26 Jún 2016, 15:10 • 2 min
VIDEO Talianskej polícii sa podarilo zadržať 20 rokov hľadaného bossa 'Ndranghety!

RÍM - Talianska polícia dnes zadržala druhého najhľadanejšieho príslušníka mafie, ktorý sa 20 rokov skrýval na úteku.

slovakia

left justify in out

Prostredníctvom správy na sieti Twitter to potvrdil aj taliansky premiér Matteo Renzi.

 

Ernesta Fazzalariho, ktorý je druhým mužom v hierarchii kalábrijskej 'Ndranghety, zadržali dnes nad ránom v jednom z domov v odľahlom regióne Kalábrie. Kalábria je kolískou zločineckej organizácie 'Ndranghety, ktorej veľkým rivalom je sicílska Cosa Nostra a neapolská Camorra.

 

 

Fazzalari (46) bol v roku 1999 v neprítomnosti odsúdený na doživotie za spolčovanie so zločineckou organizáciou. únosu, nedovolené vlastnenie zbraní a dvojnásobnú vraždu. Stalo sa tak v rámci vojny mafiánskych klanov, ku ktorej došlo v rokoch 1989-91 v jeho rodnom meste Taurianova. O život pri nej prišlo 32 ľudí. Fazzalari bol na úteku od roku 1996.

 

Taliansky minister vnútra Angelino Alfano označil Fazzalariho za najvýznamnejšieho muža na úteku a stojaceho v úzadí, keďže je považovaný za pobočníka "superbossa" Mattea Messinu Denara.

Alfano dodal, že Fazzalariho dolapenie je dôkazom, že "spravodlivosti neujde nikto". "Je to ten druh víťazstva, ktorý nás povzbudzuje a posilňuje v ťažkom, ale vyhrateľnom boji proti organizovanému zločinu".

 

Jednou z najvýznamnejších aktivít 'Ndranghety je obchod s drogami, najmä kokaínom, hašišom a heroínom. Väčšina európskeho kokaínu má pochádzať práve z kalábrijského prístavu Gioia Tauro.

 

'Ndrangheta sa zaoberá aj obchodom so zbraňami, falšovaním peňazí a tovaru, vydieraním, úžerou a vymáhaním poplatkov za "ochranu". Medzi ďalšie aktivity 'Ndranghety patrí organizovaná prostitúcia, nákup nehnuteľností a prevádzka hotelov a reštaurácií, korupcia, únosy ľudí, obchod s plutóniom a diamantmi.

 

Podobne ako Camorra sa aj 'Ndrangheta zaoberá ilegálnou likvidáciou odpadu - vytvára divoké skládky najmä pre rádioaktívny odpad.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona