VIDEO Talianske stredisko s desiatimi obyvateľmi prijme 80 migrantov

NETKY.SK • 1 December 2017, 10:19 • 2 min
VIDEO Talianske stredisko s desiatimi obyvateľmi prijme 80 migrantov

Malé talianske stredisko Erbezzo má len desať obyvateľov, ale to sa čoskoro zmení. Do dedinky už vrámci vládneho presídľovacieho programu dorazilo 26 afrických žiadateľov o azyl a sú plány dostať ich do strediska až osemdesiat.

slovakia

left justify in out

Starosta Lucio Campedelli má veľké obavy: “Poslať sem 80 utečencov môže stredisko prevrátiť hore nohami. Pred letom nám povedali, že prídu a že s tým nemôžeme nič urobiť. Nechcem prilievať olej do ohňa, ale dúfam, že to skončí u tých dvadsiatich šiestich."

 

Miestni už túto horskú dedinku nazvali "zem utečencov", píše server Stredoevropan.cz. Na začiatku novembra dorazilo prvých 26 krátko potom, čo prišli do Talianska. Všetci pochádzajú z Afriky, z krajín ako Nigéria, Ghana alebo Pobrežie Slonoviny.

 

Liana, korá pracuje ako baristka v miestne kaviarni, hovorí: "Poslať ich sem 80 je šialenstvo. Kompletne by to zmenilo našu dedinku. Aj dvaja by boli priveľa."

 

Azylanti žijú v bývalých kasárňach NATO, strážení bránou a strážnymi vežami, ľudia však napriek tomu majú obavy. Talianska televízna spoločnosť La7Attualita dala pod reportáž o tomto horskom stredisku ako hudobný podmaz pesničku skupiny Eurythmics s výstižným názvom When tomorrow comes (keď prídu zajtra)...

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies